5 χρόνια μετά, ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι

Ο διάσημος οδηγός της Formula 1 φαίνεται πως επέστρεψε.

 


Article featured image
Article featured image

Πέντε χρόνια πέρασαν από το φρικτό ατύχημα, σε μία χιονισμένη πλαγιά, που οδήγησε έναν από τους διασημότερους πιλότους της Formula να παραμείνει καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι ισορροπώντας ανάμεσα στους μη ζωντανούς και τους μη νεκρούς.

Τραυματισμένος στο κεφάλι από μια πτώση κάνοντας σκι τα Χριστούγεννα του 2013, έμεινε αόρατος και μέχρι πρότινος οι γιατροί τον είχαν σε τεχνητό κώμα. Κανείς δεν ήξερε νέα του, κανείς δεν διέρρεε τίποτα, καμία πληροφορία. Μιλάει; Κινείται; Έχει επαφή με το περιβάλλον; Οι οικογένειά του και οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν έδιναν πληροφορίες με το σταγονόμετρο και έπειτα καθόλου, τίποτα.

Τώρα όμως, για πρώτη φορά, κάποιες πληροφορίες δείχνουν ότι ο Σούμαχερ είναι σε σταθερή κατάσταση, ενώ φήμες λένε ότι πλέον δεν βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι.

Όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ η Daily Mail, ο Σουμάχερ δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι και δεν είναι διασωληνωμένος. Υποβάλλεται συνεχώς σε εντατική θεραπεία, με κόστος πέραν των 55 χιλιάδων ευρώ εβδομαδιαίως.

Ζει με την οικογένεια του στην κατοικία και όχι σε ειδικό χώρο-νοσοκομείο που φήμες ήθελαν να είχε χτιστεί ειδικά για την αποθεραπεία του μέσα στην έπαυλη. Ένας από αυτούς που τον επισκέπτονται συχνά είναι ο πατέρας του Ρολφ, αυτός που κάποτε πήρε τον μικρό Μίχαελ και τον πήγε στα καρτ, από όπου άρχισε την καριέρα του.

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το ατύχημα με το σκι στο Μεριμπέλ των γαλλικών Αλπεων που λίγο έλειψε να του στερήσει πρόωρα τη ζωή. Σε λίγες ημέρες, στις 3 Ιανουαρίου, ο Σουμάχερ θα γίνει 50 ετών. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στον κόσμο της Formula 1.

Άλλοι πιλότοι έχουν καταρρίψει τα ρεκόρ του Σουμάχερ, ενώ στους αγώνες έχει αρχίσει να αγωνίζεται ο γιος του Μικ, με πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ο 19χρονος Μικ, σημειώνει η Daily Mail, είναι εξίσου διακριτικός με τον πατέρα του και  ποτέ δεν δίνει «ιατρικά ανακοινωθέντα». Τον Νοέμβριο μίλησε πάντως στο γερμανικό δίκτυο RTL.

Όταν είπε στον πατέρα του ότι θέλει να ασχοληθεί με τους αγώνες οδήγησης, αυτός τον ρώτησε αν θέλει να το κάνει επαγγελματικά ή όχι. Όπως εξήγησε ο Μικ: «Πάντα ήθελα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους καλύτερους και ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερος.

 

Με πληροφορίες από protagon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ