Αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού τις επόμενες 24 ώρες

Τι να περιμένουμε.


Article featured image
Article featured image

Από χθες βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, άρχισε να μας επηρεάζει με βροχές και καταιγίδες το πρώτο από τα δύο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά που αναμένονται κατά το πρώτο μισό της εβδομάδας που διανύουμε, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Οι καταιγίδες που επηρέασαν την περιοχή μας, χθες βράδυ, αλλά και τις πρώτες πρωινές ώρες, ήταν κυρίως πολυκυτταρικές ενώ στο θαλάσσιο χώρο αλλά και παραλιακά, ίσως να παρατηρήθηκαν και κάποιες υπερκυτταρικές καταιγίδες. 

Τις επόμενες ώρες δεν αναμένονται άλλες ισχυρές καταιγίδες ή χαλαζοπτώσεις και τα όποια φαινόμενα θα είναι πιο ήπια και πιο διάσπαρτα.

Οι συνολικές ποσότητες βροχής που αναμέναμε, ωστόσο, από αυτό το χαμηλό βαρομετρικό φαίνεται να κυμαίνονται στις χαμηλότερες τιμές που έδινε το kitasweahter ή και πιο κάτω τοπικά, κυρίως στα ορεινά, με βάση τις μέχρι στιγμής καταγραφές αλλά και τις ποσότητες βροχής που υπολογίζονται για τις επόμενες ώρες.

Από αύριο το απόγευμα αναμένεται να αρχίσει να μας επηρεάζει το δεύτερο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο είναι πολύ πιο υποσχόμενο, όσον αφορά τη βροχόπτωση, σε σχέση με το πρώτο και φαίνεται να διαρκεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Η κορύφωση από βροχές αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.





Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου πιθανόν να σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με λίγες μεμονωμένες βροχές. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά από τα δυτικά και αναμένονται γενικευμένες βροχές και καταιγίδες το απόγευμα, αρχικά από τα δυτικά. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και χαλάζι. Κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται ελαφριά χαλαζόστρωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές και παρατεταμένες, με ριπαίους ανέμους, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις. Κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρές και παρατεταμένες, με ριπαίους ανέμους, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σε περιοχές καταιγίδων θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ, με πιθανές ριπές έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Στην ορεινή/ημιορεινή Λεμεσό παρατηρήθηκε χαλαζόστρωση, όπως φαίνεται στις πιο κάτω εικόνες από Κορφή – Λιμνάτι – Καπηλειό

 

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Απόψε παροδικές νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι. Τη νύκτα αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τέταρτη και μικρή άνοδο από την Πέμπτη, για να κυμανθεί όμως κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ