Κάποιος χάραξε τα όνομά του πάνω στο σώμα νεκρού δελφινιού

Οι σοκαριστικές εικόνες ανέβηκαν στο διαδίκτυο με την αστυνομία να ψάχνει τους ενόχους.

 


Article featured image
Article featured image

Ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν αυτόν που χάραξε το όνομα «Juan» σε ένα δελφίνι, πριν τελικά το ζώο εκβραστεί νεκρό σε μια παραλία, έχουν εξαπολύσει οι ισπανικές αρχές.   

Οι σοκαριστικές εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν το νεκρό δελφίνι με χαραγμένο στη μια πλευρά του σώματός του το όνομα «Juan» και διάφορες ακόμη πληγές πάνω του, οι οποίες ενδεχομένως προκλήθηκαν στη θάλασσα.   

Το θηλυκό δελφίνι, μήκους περίπου 1.5 μέτρου, βρέθηκε νεκρό σε μια παραλία της πολυσύχναστης περιοχής Roquetas de Mar.   

 



 

Η Eva Maria Moron, μέλος της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής Equinac, διευκρίνισε πως το όνομα δεν είχε χαραχθεί ενώ το δελφίνι ήταν νεκρό στην παραλία, ούτε και οι πληγές του. «Οι πληγές και τα κοψίματα δεν έγιναν στην παραλία, πρέπει να συνέβη στη θάλασσα και η καταιγίδα το έβγαλε στην στεριά», είπε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ωστόσο πως το ζώο ενδεχομένως δεν ήταν ζωντανό όταν το χάραξαν.   

 



 

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κάποιος βρει ένα νεκρό δελφίνι πρέπει απαραιτήτως να ειδοποιήσει τις αρχές, ακόμη κι αν πρόκειται για ψαράδες, οι οποίοι πιάνουν κατά λάθος δελφίνια στα δίχτυα τους. «Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι προστασία των ζώων που απειλούνται, όπως δελφίνια και χελώνες. Κάποιοι στην βιομηχανία της αλιείας είναι ενάντια σε αυτά τα ζώα, λένε για παράδειγμα πως τους τρώνε τα ψάρια ή τους σπάνε τα δίχτυα. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό», τόνισε η Eva Maria Moron.  

 

Με πληροφορίες από LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ