Τι ιδιαίτερο ζήτησε για τους γονείς του, από τον Άγιο Βασίλη, ένα κοριτσάκι από Κύπρο;

Πήγαμε στα κυπριακά ταχυδρομεία και διαβάσαμε τα γράμματα που έστειλαν στον Άη Βασίλη παιδιά από την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στο νησί μας, τα παιδιά στέλνουν κάθε χρόνο γράμμα στον αγαπημένο τους Άγιο, με τα επιβλητικά γένια και την κόκκινη στολή.

Σύμφωνα με την παράδοση, για να εκπληρώσει την ευχή των παιδιών ο Άγιος Βασίλης πρέπει να του στείλουν γράμμα, στο οποίο να γράφει πόσο φρόνιμα ήταν φέτος, αλλά και τι δώρο θέλουν να τους φέρει.

Γράφουν μέσα τα εσώψυχα τους, το ρίχνουν στο γραμματοκιβώτιο της γειτονιάς τους και έπειτα περιμένουν να δουν αν θα εκπληρωθεί η ευχή τους.

Ως είθισται, τα κυπριακά ταχυδρομεία γέμισαν και φέτος με γράμματα, με τους υπαλλήλους τους να αναλαμβάνουν ρόλο ξωτικών και να τα απαντούν.  

Το παιδί δηλαδή που έστειλε γράμμα για τον Άγιο Βασίλη, θα λάβει στο σπίτι ονομαστική απάντηση. Ο συμπαθητικός παππούλης θα του γράφει μεταξύ άλλων πως διάβασε αυτό που του ζήτησε και θα προσπαθήσει να το βρει. Σε περίπτωση που δεν το βρει, θα του στείλει κάτι άλλο.

Σημειώνεται πως σε όσους φακέλους δεν αναγράφεται η σωστή διεύθυνση του παιδιού, δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν.

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα γράμματα που διαβάσαμε είναι αυτό της μικρής Αντριάνας, η οποία ζητά τόσο δώρο για το μικρό της αδερφάκι, όσο και για τους γονείς της. Συγκεκριμένα, για τη μητέρα της ζητά ένα IPhone 8 plus και για τον πατέρα της ένα iPhone 6. Για την ίδια, πάλι, ζητά ένα αληθινό σκυλάκι.

 

Διαβάστε πιο κάτω:

 

 

Δείτε επίσης τι ζητούν τα υπόλοιπα παιδιά, των οποίων διαβάσαμε τα γράμματα:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ