Η μυστήρια υπόθεση της φημολογούμενης άγριας επίθεσης εναντίον Αφρικανού στη Λάρνακα

Γιατί εξακολουθεί το φερόμενο ως θύμα να μην κάνει καταγγελία; [Τι λέει η Αστυνομία].

 


Article featured image
Article featured image

«Του έβγαλαν τα δόντια με πένσα» ήταν ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος στις 17 Δεκεμβρίου, περιγράφοντας μια εξωφρενική ιστορία επίθεσης κουκουλοφόρων στη Λάρνακα εναντίον Αφρικανού –νόμιμου κάτοικου Κύπρου- τον οποίο ακινητοποίησαν και στη συνέχεια του έβγαλαν με πένσα τα δόντια.

Χωρίς επιπλέον στοιχεία και χωρίς να υπάρχει επίσημη καταγγελία ούτε από το φερόμενο ως θύμα ούτε από κάποιον πιθανό μάρτυρα, η Αστυνομία –με την οποία επικοινωνήσαμε από την πρώτη στιγμή- δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα για την υπόθεση αφού δεν είχε καθόλου στοιχεία.

Ωστόσο, η σοβαρότητα της υπόθεσης και το αποτρόπαιο του εγκλήματος το οποίο περιέγραφε το άρθρο του ο δημοσιογράφος, πολύ σύντομα πήρε μεγάλη έκταση με την είδηση να αναπαράγεται δεκάδες φορές τόσο από εγχώρια ειδησεογραφικά site όσο και από ελλαδικά, χωρίς, παρόλα αυτά, καμία επιπλέον πληροφορία που να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει το γεγονός.

Τρείς μέρες μετά την πρώτη δημοσίευση, η υπόθεση εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο αφού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Αστυνομίας Κύπρου προς το θύμα να μεταβεί σε όποιο αστυνομικό τμήμα επιθυμεί και να προβεί σε κατάθεση και επίσημη καταγγελία ούτως ώστε να μπορέσει να γίνει έρευνα, κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί προκαλώντας πολλά ερωτήματα, αρχικά ως προς την αυθεντικότητα της είδησης και εκ των υστέρων για το ποια ήταν τελικά τα πραγματικά κίνητρα των δραστών, εάν θεωρήσουμε ότι όντως συνέβη το περιστατικό.

Μιλώντας με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Κύπρου κο Ανδρέα Αγγελίδη σχετικά με το αν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από την υπόθεση, μας επιβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα καμία καταγγελία δεν έχει γίνει στην Αστυνομία, με το θύμα να παραμένει άφαντο. «Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε τις προηγούμενες ημέρες, το θύμα δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει κατάθεση για όλα όσα λέει ότι συνέβησαν. Τον καλέσαμε πολλές φορές δημοσίως, προσπαθήσαμε να τον προσεγγίσουμε και μέσω τρίτων, αλλά φαίνεται πως αρνείται να προχωρήσει. Αν γνωρίζαμε, έστω, ποιος ήταν θα μπορούσαμε να τον προσεγγίσουμε εμείς», αναφέρει ο κος Αγγελίδης.

Με το μυστήριο να παραμένει άλυτο σε μία πολύ ιδιάζουσα περίπτωση, η επιμονή του θύματος να μην καταγγέλλει το γεγονός, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σχετικά με την βάναυση επίθεση εναντίον του.

Αν, όντως, φοβάται να πάει στην Αστυνομία λόγω κακής προηγούμενης συμπεριφοράς που έτυχε, είναι καλό να γνωρίζει ή να τον ενημερώσει κάποιος πως με την έκταση που πήρε πλέον η υπόθεσή του, η στάση της Αστυνομίας δεν μπορεί παρά να είναι άκρως επαγγελματική απέναντί του.

Και χωρίς να έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τα γεγονότα ως έχουν, η τροπή που έχει πάρει η υπόθεση μας δεν μπορεί παρά να μας προβληματίσει περί του αντιθέτου.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ