Το νέο μπλε της Λάρνακας αποτελεί την τέλεια απόχρωση για όλο το χρόνο

Όταν η πολυτέλεια μπερδεύεται με την υψηλή τεχνολογία και το μοναδικό design τότε είσαι στο Radisson Blue.

 


Article featured image
Article featured image

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η άφιξή του στην Κύπρο έγινε η viral είδηση της χρονιάς, καθώς όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται μπορούσαν να αντιληφθούν την πραγματική σημασία της ύπαρξης ενός τέτοιου ξενοδοχειακού κολοσσού στο νησί μας, του οποίου η βαριά βιομηχανία είναι ο ποικιλόμορφος τουρισμός.

Με την ολοκλήρωσή του, το ξενοδοχείο Radisson Blu στη Λάρνακα, μαζί με το QBlu Plaza, έδωσαν στην περιοχή έναν ευρωπαϊκό αέρα minimal πολυτέλειας που γίνεται αντιληπτός πριν καν ακόμα περάσεις την είσοδο του ξενοδοχείου. Και αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολή.







 





TRIVIA

- Είναι το πρώτο brand name ξενοδοχείο που ανήκει σε διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων, ενώ πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν στη Λάρνακα με το κόστος της να ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια.

- Είναι το υψηλότερο κτήριο της πόλης (16 όροφοι) και το πρώτο αυθεντικό business hotel στην Κύπρο.

- Διαθέτει 106 δωμάτια και σουίτες με μεγάλα μπαλκόνια και θέα προς τη θάλασσα.

- Οι 52 σουίτες είναι 56τμ η κάθε μία.

- Οι πλήρως εξοπλισμένοι συνεδριακοί του χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 300 άτομα.





 

Βρεθήκαμε εκεί πριν μερικές εβδομάδες, ως προσκεκλημένοι, για να βιώσουμε από κοντά τη μοναδική αυτή εμπειρία το πρώτου business hotel της Κύπρου, έστω και αν δεν είμαστε επιχειρηματίες.  

 



Από την υποδοχή κιόλας, αντιλαμβάνεσαι πως το Radisson Blu δεν είναι ακόμη ένα high tech ξενοδοχείο, αλλά μια πολυσύνθετη και πολυδιάστατη εμπειρία η οποία περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από μία πολυτελή διαμονή. Στα high light ο χώρος της πισίνας, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα την πόλη και τη θάλασσα της Λάρνακας.

 

Στο ίδιο επίπεδο θα βρεις ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο ευεξίας, το all day εστιατόριο Harbour Blu, το μπαρ Aqua Blu, το Blu Lounge Bar. Μη βιαστείς να τα προσπεράσεις με μια ματιά, δοκίμασέ τα. Εμείς το κάναμε!

 

 

Η εμπειρία ενός δωματίου – μίνι διαμερίσματος

Μπαίνοντας σε ένα από τα δωμάτιά του, είτε σουίτα είτε «απλό» νιώθεις ότι μπαίνεις στο δικό σου διαμέρισμα αφού οι άνετοι χώροι, η μεγάλη βεράντα και ο εξοπλισμός δεν υστερούν σε τίποτα. Αντίθετα θα λέγαμε υπερτερούν, αφού μιλάμε για high tech καταστάσεις με καθρέφτες αφής, smart τηλεοράσεις, κρυφούς φωτισμούς σε σημεία που δεν το περιμένεις και dolby surround ήχο σε κάθε χώρο.  

 

QBlu Plaza, πώς αλλιώς;

Και μπορεί το Radisson Blue να είναι η επιτομή της πολυτέλειας, ωστόσο το QBlu Plaza, ολοκληρώνει όλες εκείνες τις βασικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Το μικρό εμπορικό κέντρο στο ισόγειο του ξενοδοχείου είναι εκείνο το «επιπλέον» που χρειάζεσαι σε μία τέτοια εμπειρία.

Ένας χώρος 2.000 τ.μ, στον οποία θα βρεις executive καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, κοσμηματοπωλείο, gallery, εστιατόρια, café μέχρι και cigar lounge για τους πιο εκλεκτικούς.

Στο Marbre Grill Fusion Grill, θα απολαύσεις αναμφίβολα μερικά από τα καλύτερα κρέατα από επιλεγμένες φάρμες του εξωτερικού και με το ψήσιμο που τους αρμόζει, διαδικασία που μπορείς να παρακολουθήσεις σε κάθε της στάδιο μέσα από την open plan κουζίνα που βρίσκεται στη μέση του εστιατορίου.

Αν πάλι είσαι πιο fusion τύπος, κάνε κράτηση στο Ma Restaurant για να δοκιμάσεις αυθεντική Japanperuvian Cuisine, το νέο παγκόσμιο trend. Πέραν της διακόσμησης που θα σε ταξιδέψει σε μέρη εξωτικά, οι ιδιαίτερες γεύσεις του μενού θα σου γαργαλίσουν τον ουρανίσκο αισθησιακά. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ταρτάρ.

 



Η ζωή είναι Dolce (Cafe)

Γι’ αυτό και στο Dolce Café θα ανακαλύψεις την πιο γλυκιά πλευρά σου, επιλέγοντας ανάμεσα μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων γλυκών που απλώνονται μπροστά σου, μέσα από την παριζιάνικου τύπου βιτρίνα.





Up to the Sky

Και πιο συγκεκριμένα στο Sky Bar στον 16ο όροφο του ξενοδοχείου, με θέα που χωρίς υπερβολή κόβει την ανάσα. Τα signature cocktails δε, αποτελούν το ιδανικότερο συνοδευτικό για να κλείσει μια μοναδική ημέρα.



Ήδη, όμως, είπαμε πολλά και σε τέτοιες περιπτώσεις η όποια περιγραφή δεν μπορεί να καλύψει μια τέτοια γεμάτη εμπειρία. Ένα είναι σίγουρό, ότι το Radisson Blu εφεξής θα γίνει το talk of the island για πολλούς λόγους, τους οποίους θα ανακαλύψεις αν βρεθείς εκεί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ