Χάρτης με τις πιο επικίνδυνες χώρες για το 2019

Οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες το 2019 κατονομάζονται σε μια λίστα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων International SOS and Control Risks.  

 


Article featured image
Article featured image

Η εταιρεία αξιολόγησε κάθε χώρα με βάση 5 επίπεδα ασφάλειας και πολιτικού κινδύνου με την κλίμακα να κυμαίνεται από το πολύ χαμηλό ως το ακραίου κινδύνου.  

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή παραμένουν οι πιο επικίνδυνες περιοχές του κόσμου, ενώ πολλές χώρες καταγράφουν υψηλό επίπεδο κινδύνου.  

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, 13 χώρες ή περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία ακραίων επιπέδων πολιτικού κινδύνου ή κινδύνου για τους ταξιδιώτες.  

Ανάμεσά τους, η Αφρική, το Μάλι, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία, ορισμένα μέρη της Νιγηρίας, της Λιβύης και του Κονγκό που απειλούνται από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τα βίαια εγκλήματα και την πολιτική αστάθεια.  

Οι ίδιες απειλές υπάρχουν και στην Υεμένη, στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και σε μέρη του Πακιστάν και των παλαιστινιακών εδαφών στη Μέση Ανατολή, καθώς και στη μακρινή ανατολική Ουκρανία κατά μήκος των ρωσικών συνόρων.  

Σε πολλές άλλες χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά γύρω από αυτές τις χώρες, το επίπεδο κινδύνου είναι είτε υψηλό είτε μέτριο, όπως και σε μέρη του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής, της νοτιοανατολικής Ασίας και της Παπούας-Νέας Γουινέας.  

Οι σκανδιναβικές χώρες της Ευρώπης είναι αυτές που ξεχωρίζουν για τα χαμηλά επίπεδα κινδύνου για τους τουρίστες και τους κατοίκους.  

Η Δανία, η Φινλανδία, η Ελβετία, η Σλοβενία, η Νορβηγία και η Ισλανδία είναι οι χώρες που βρίσκονται στην ασφαλέστερη κατάταξη.  

Δείτε αναλυτικά το χάρτη με τις περιοχές και τη βαθμολογία τους:

Πηγή: Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ