Βραβεία «ΑΚΥΡΑ 2018» [Όλοι οι φετινοί νικητές!]

«Κουφαθήκαμε» λίγο περισσότερο φέτος ή μας φάνηκε; Το 2018 πιάσαμε πολλές φορές τους εαυτούς μας σε «oh shit» στιγμές, να γράφουμε στα πληκτρολόγια νέα που δεν πιστεύαμε πως θα γράφαμε ποτέ, ενώ κάτι μας λέει πως σε κάθε απολογισμό χρονιάς αυτά θα αυξάνονται. 

 


Article featured image
Article featured image

Γι’ αυτό, επειδή εδώ στη CITY είμαστε προάκτιβ (πολύ δημοφιλής λέξη και αυτή τελευταίως), εγκαινιάζουμε τα «ΑΚΥΡΑ», τα βραβεία που -θέλετε δε θέλετε- θα γίνουν θεσμός και θα επιλέγονται-απονέμονται από την συντακτική μας ομάδα. Μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες -για ποιους μας περάσατε;- και έρευνα, εννοείται.

Aυτοί λοιπόν είναι οι πρώτοι θριαμβευτές των βραβείων «ΑΚΥΡΑ 2018»! (κάπου εδώ πέφτει drumroll σκηνοθέτη).

 

 

Βραβείο «Καινοτομία της χρονιάς»

Νικητής: ANTIZOLO

Σατανικά επιχειρηματικά μυαλά, όχι μόνο διαπίστωσαν το κενό στην αγορά, όχι μόνο βρήκαν το τέλειο product όνομα που θα έκανε impact το ακροατήριο (που το πέτυχαν και αυτό spot on) αλλά έκαναν και επιτυχημένο launch, με καμπάνια σε social media, billboards κlp. Κάτι μας λέει πως το 2019 θα χεστούνε… στο τάλιρο! Eμείς, μια φορά, τους «μυριστήκαμε» νωρίς, ΕΔΩ.


 

 

 


Βραβείο «Αγανακτισμένη της χρονιάς»

Νικήτρια: Βίκυ Καγιά

Και λίγο σου είναι, Βίκυ μας, τόσα πέρασες, τόσα είδαν τα μάτια σου. Και εμείς τι θα κάνουμε τώρα χωρίς GNTM; (ρωτάμε με πόνο, σε ντεσιμπέλ «Καγιά» μετά από αποχώρηση παίκτριας).



 


 

 

 

Βραβείο Hair flip της χρονιάς «Ελένη Φουρέιρα»

Έμπνευση μας, τα 3983245934 hairflips της Ελένης Φουρέιρα, που μετρήσαμε όταν αυτά έδινε τα όλα της στην Λισαβόνα -κάπου εδώ να πούμε πως ήταν από τις μεγάλες χαρές που πήραμε το 2019 και κάποια στιγμή πιστέψαμε πως θα το πάρει (διάβασε εδώ: https://goo.gl/TR1PMX) και πάει στο άτομο που κατάφερε να μας αλλάξει γνώμη από αρνητική σε θετική (ή και αντιστρόφως), τη χρονιά που μας αφήνει. Από τη μια στην άλλη πλευρά δηλαδή. Σαν ένα… hair flip!

 

 

 

Νικήτρια: Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Μα τις μύριες τρέσες, το σωστό το φουρεΐρέικο το hairflip ανήκει φέτος δικαιωματικά στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Μπήκε στο Survivor ως μια «αχώνευτη» ξανθιά τηλεπερσόνα και βγήκε ως Greece’s darling. Μαγκιά της που έδειξε και ποια στα αλήθεια είναι και ποσό λάθος εικόνα είχαμε γι’ αυτήν. Τέτοια παγωμάρα σε αποχώρηση παίκτη είχε καιρό να ζήσουμε.


 


 

 

Βραβείο «Δώσε πόνο»

Νικητής: Κώστας Χαμπιαούρης

Πάντα έβρισκε τον τρόπο να είναι talk of the town. Μια με τις διαμάχες του με τους εκπαιδευτικούς, μια το φλερτ με το ΕΛΑΜ, ο Χαμπιαούρης ήταν ο Χαμπουλλάς του ‘18. Φέτος ΕΛΑΜψε. #MyTimeToShine


 


 

 

Βραβείο Kωλοτούμπας «Σάκης Ρουβάς»

Η έμπνευση, αυτονόητο από που προήλθε.

 

Νικητής: Ρετζέπ Ταγίπ (Χιτλ)Έρντογαν

Αλλιώς, βραβείο «γλύφω εκεί που έφτυνα», η διπλωματία της κακιάς ώρας του Τούρκου σουλτάνου - είναι κι αυτό το ταπεραμέντο του Έρντογαν, που και να θέλει δεν του επιτρέπει να σταθεί στο ύψος των σημαντικών περιστάσεων- κέρδισε για λογαριασμό του το βραβείο αυτό. Νερό κι αλάτι στην τελική ε; Το ότι ο Τούρκος πρόεδρος έχει αμολήσει τον κακό του εαυτό του, η κυπριακή διπλωματία δε ξέρει τι να το κάνει, ας το αφήσουμε και αυτό να πέσει κάτω.



 

 

 

Tιμητικό βραβείο ζωής «My Style Rocks»

Νικητής: Δημήτρης Χριστόφιας, για τη συνολική προσφορά του στον χώρο της μόδας.

Και μόνος και μετά συζύγου, οι στιλιστικές επιλογές του πρώην νησάρχη άφηναν δείγματα των μπολσεβίκικων επιρροών του. Εδώ τον βλέπουμε σε μια casual chic εμφάνιση στου στο εθνικό συμβούλιο, να περνάει μηνύματα ομοψυχίας και συντροφικότητας εμπνευσμένος από την ρωσική avant-garde της δεκαετίας των 30s. Τίμια προσπάθεια, από εμάς είναι «ΝΑΙ».



 

 

 

Βραβείο «Event της χρονιάς».

Νικητής: Πάρτι Τουιτεράδων (διοργανωτής: Αβέρωφ Νεοφύτου)

Κάποιος πρότεινε αυτό το event ως «καλή ιδέα». Κάποιος το πίστεψε, το βρήκε «προχώ». Κάποιοι αποφάσισαν να γίνει. Κάποιοι το οργάνωσαν. Κάποιοι πήγαν, μπορεί και από ευγένεια, μην τους κακοκαρδίσουμε…


Νιώθει κανείς άλλος μια κάποια απελπισία για το πολιτικό IQ της χώρας ή πάθαμε «Soula Glamorous»;


 

 

 

Βραβείο «Διαφημιστικό disruptiveness της χρονιάς»

Νικητής: Κάρβουνα ETOSHA

Αφήνουμε και αυτό κάπου εδώ και καλούμε άπαντες διαφημιστές και μαρκετίαρς να κάψουν τα πτυχία τους. Με κάρβουνα ETOSHA, εννοείται.


 

 


 

Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου/ης χρονιάς

Νικητής: Μέγκυ Ντρίο

Μέγκυ, χωρίς εσένα το gntm έγινε λίγο σούπα. Ελπίζουμε σε κάποια ουράνια και τόξα να ξαναζήσουμε τέτοιες τηλεοπτικές στιγμές. Προς το παρόν, λείπεις...



 

 

 

Βραβείο «Aτάκα της χρονιάς»

Νικητής: «Εγώ, η γκόμενα σου» - Σούλα Γκλάμορους

Το ότι η ατάκα της χρονιάς θα ανήκε στην Σούλα, το περίμενες λίγο-πολύ. Η επιλογή ήταν δύσκολη, γερή υποψηφιότητα είχε θέσει και το «Καλύτερα ντίβα παρά βασικιά». Κέρδισε στο νήμα το «Εγώ-η γκόμενα σου» γιατί αυτό ακριβώς βιώναμε όλο το 18. Ήταν μια χρόνια... «άλλο σου έδειξα και άλλο σου έμπη**». Σούλα, σε περιμένουμε το 2019 στο νησί, ναι να το εκλάβεις ως ανοικτή πρόσκληση. 

Διάβασε την πρώτη συνέντευξη της Soula Glamourous στην Κύπρο (παρά τα όσα ισχυρίστηκαν κάποιοι, ονόματα δεν λέμε-υπολείψεις δε θίγουμε-εμείς δεν είμαστε τέτοιο #WeCanGoOnForever) εδώ: https://goo.gl/TmVG2N



 

 

 

Βραβείο «Άβολη στιγμή της χρονιάς»

Νικητής: Συνάντηση κορυφής Ντόναλντ-Κιμ (όχι Ντακ-Καρντάσιαν, οι άλλοι)

Η πολιτική απόδειξη του «νταήδες στο Ίντερνετ-κότες στη ζωή». Τελικά δεν μας είπαν όμως, μετρήσαν ποιος την έχει πιο μεγάλη… την επιρροή; Γιατί το να τα είπαν σοβαρά, δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε.

 

 

 

Με αυτά και με τούτα, τα πρώτα «ΑΚΥΡΑ» απονεμήθηκαν! Του χρόνου με το καλό! Προς το παρόν, αποχαιρετάμε το 2018 κάπως έτσι:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ