Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου πήγε στις Χρυσές Σφαίρες και έφυγε με βραβείο

Ο Έλληνας σκηνοθέτης τα κατάφερε ξανά.

 


Article featured image
Article featured image

Η αξία του, πλέον, είναι αδιαμφισβήτητη και στο Hollywood με κάθε νέα του δουλειά να γίνεται talk of the town με αμφιλεγόμενες κριτικές.

Όπως και το «The Favourite», το οποίο δίχασε κοινό και κριτικούς για το σκληρό περιεχόμενό της, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται πως έπεισε εξ ου και βραβεύθηκε με το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες 2019:

Νικήτρια στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου αναδείχθηκε η Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας στο πολυβραβευμένο φιλμ «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

«Η Ευνοουμένη» του Έλληνα σκηνοθέτη δεν... ευνοήθηκε τελικά από τις κριτική επιτροπή στις υπόλοιπες 3 κατηγορίες, όπου συγκέντρωνε συνολικά 5 υποψηφιότητες.

Κατά την αποδοχή του βραβείου της, η εξαιρετικά ταλαντούχα Ολίβια Κόουλμαν αστειεύτηκε λέγοντας ότι θα ήθελε να κλάψει αλλά δεν μπορούσε γιατί «θα την κοροϊδέψει το τραπέζι της».


Ευχαρίστησε τον Έλληνα σκηνοθέτη αλλά και τις δύο συμπρωταγωνίστριές της στην ταινία του Λάνθιμου, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις, αποκαλώντας τις τρυφερά «my bitches».

Όπως ανέφερε στην ευχαριστήρια ομιλία της, αν και θα ήθελε να εκφράσει πόσο σημαντική είναι για εκείνη η ταινία του Λάνθιμου, δεν έβρισκε λόγια να το κάνει, λόγω της συγκίνησης της στιγμής.

Καλύτερη δραματική ταινία στις Χρυσές Σφαίρες 2019 αναδείχθηκε το πολυβραβευμένο «Bohemian Rhapsody» που εστιάζει στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, ενώ στην κατηγορία της κωμωδίας/μιούζικαλ (όπου ήταν υποψήφιο και το «The Favourite») την πρωτιά απέσπασε τελικά το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι.

 

Πηγή: protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ