Έρχονται εκατοντάδες νέα emoji

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνεταιρισμού Unicode, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται όλα τα παγκόσμια standards λογισμικού, η νέα βερσιόν διαχείρισης προτύπων απεικόνισης, πρόκειται να λανσάρει πάνω από 250 νέους χαρακτήρες-σύμβολα, γνωστά και ως emoji που αναπαριστούν πληθώρα θεμάτων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι νέοι ασπρόμαυροι χαρακτήρες Unicode θα περιλαμβάνουν ζωάκια, όπως σκίουρους, μετεωρολογικά σύμβολα, όπως ένα θερμόμετρο ή μια απεικόνιση τυφώνα, αλλά και κάποιους άλλους γενικής χρήσης χαρακτήρες όπως ένα χέρι που χαιρετά με τα δάκτυλα ανοικτά, δανεισμένο από το Star Trek. 

Αν και οι περιγραφές των εικονοσυμβόλων αλλά και ο βασικός σχεδιασμός τους γίνεται υπ' ευθύνη του Unicode, η εφαρμογή τους μέσα στις βιβλιοθήκες χαρακτήρων λογισμικών όπως το iOS ή το Android και η ενσωμάτωσή τους σε applications ανταλλαγής μηνυμάτων κάθε συσκευής, θα ποικίλει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Σε αντίθεση με τις πολύχρωμες απεικονίσεις τους και τις περίτεχνες αναπαραστάσεις τους σε λειτουργικά συστηματα, smartphones και άλλα gadgets, τα βασικά σχέδια της Unicode είναι απλοϊκά στο σχεδιασμό τους και πάντοτε μονόχρωμα. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ