«Λαπόρτο» σε νεαρή Ελληνίδα που προσπάθησε να γράψει σε ιστορική γέφυρα της Φλωρεντίας

Η φράση «Η Λίνα είναι τέλεια» που ήθελε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο μια 15χρονη Ελληνίδα στην ιστορική γέφυρα Πόντε Βέκιο της Φλωρεντίας θα της κοστίσει €160, ενώ εναντίον της ασκήθηκε και δίωξη σε βάρος της για απόπειρα πρόκλησης ζημιάς σε ιστορικό μνημείο.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί στην Κύπρο αποδεδειγμένα πολύς κόσμος να μην σέβεται τη ξένη περιουσία, ενίοτε ούτε τα ιστορικά μνημεία, στην Ιταλία όμως έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εκστρατεία κατά των βανδαλισμών, όπως και κατά της αναγραφής ονομάτων και φράσεων στην επιφάνεια των ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, μία 15χρονη Ελληνίδα που προσπάθησε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο τη φράση «η Λίνα είναι τέλεια» πάνω στην ιστορική γέφυρα Πόντε Βέκιο της Φλωρεντίας, καλείται να πληρώσει πρόστιμο.

Η 15χρονη βρισκόταν στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης μαζί με την οικογένεια της για διακοπές. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ, το πρόστιμο είναι 160 ευρώ ενώ παράλληλα ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της για απόπειρα πρόκλησης ζημιας σε ιστορικό μνημείο.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ