Μπήκαμε στο Reptile Jungle που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές ερπετών στην Κύπρο

Και φωτογραφίσαμε ανακόντα, κόμπρες, βαράνους, κροκόδειλους, ταραντούλες και άλλα πολλά.



 


Article featured image
Article featured image

*Μετακινείστε τα βελάκια δεξιά - αριστερά για να δείτε το άλμπουμ με τις φωτογραφίες. 

 

Τον γητευτή Γιάννη Αγγελή τον γνωρίσαμε καλύτερα πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν επισκεφθήκαμε το σπίτι του στη Λεμεσό για να μας μιλήσει για τα φίδια και τα ερπετά που βρίσκουμε στην Κύπρο, ενώ παράλληλα μας γνώρισε στη συλλογή του με βόες, κόμπρες και κροκόδειλους.

Από τότε, όνειρό του, ήταν η δημιουργία ενός μεγάλου εκθεσιακού χώρου ο οποίος φιλοξενούσε τη συλλογή του από ερπετά ενώ την ίδια ώρα θα μπορούσε να εκπαιδεύει τον Κύπριο σε σχέση με το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται όταν έρθει αντιμέτωπος με ένα φίδι ή άλλο ερπετό.

Του πήρε περίπου ένα χρόνο για να το ολοκληρώσει, τελικά, όμως, το ερπετολογικό κέντρο δημιουργήθηκε σ’ ένα χώρο περίπου 200 m2  που μέσα φιλοξενεί δεκάδες εξωτικά και κυπριακά ερπετά και αμφίβια που σίγουρα δεν συναντάς εύκολα κάπου αλλού στην Κύπρο.

Όπως μας λέει ο Γιάννης, δεν ήθελε να φτιάξει απλώς ακόμη ένα χώρο με γυάλες που να εκθέτει ζώα, ήθελε να δώσει την αίσθηση, όσο γίνεται, του πώς είναι να βρίσκεσαι μέσα σε μία πραγματική ζούγκλα και να περιστοιχίζεσαι από διάφορα ερπετά όπως βόες, ανακόντα, βαράνους, ταραντούλες και διάφορα άλλα. «Ήθελα καιρό να το κάνω, όχι μόνο γιατί μου το ζητούσε ο κόσμος που ήθελε να έρχεται και να βλέπει τη συλλογή μου, αλλά και για να μπορώ να μάθω στο κοινό όλα εκείνα που πρέπει να ξέρει γι’ αυτά τα ζώα. Να σταματήσει να το φοβάται και να εξοικειωθεί μαζί τους ούτως ώστε να μην τους κάνει κακό», σημειώνει ο Γιάννης Αγγελή.

 



 

Το Reptile Jungle, δέχεται επίσης και ερπετά τα οποία έχουν τραυματιστεί και χρειάζονται φροντίδα και περίθαλψη ενώ πολλά από τα ερπετά που διασώζει ο ίδιος ο Γιάννης από οικίες, μεταφέρονται στο κέντρο. «Εκτός από αυτά που διασώζω, έρχεται κόσμος και μου φέρνει ερπετά τα οποία είχε στο σπίτι και τώρα δεν τα θέλει άλλο και αυτά μένουν εδώ, έχω χώρο ειδικό που τα φιλοξενώ», αναφέρει





 

Πουλάς και ερπετά από τη συλλογή;

Όχι, με τα ερπετά της συλλογής μου είμαι συναισθηματικά δεμένος, δεν μπορώ να τα αποχωριστώ, άλλωστε είναι η συλλογή μου. Για να καταλάβεις υπάρχει κροκόδειλος που τον έχω για 17 χρόνια, είναι κομμάτι μου. 

Όποιος βρεθεί στο Reptile Jungle θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια πολύ αξιόλογη συλλογή ερπετών και αμφίβιων – από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο- και να μάθει πράγματα από τον ίδιο τον Γιάννη Αγγελή για κάθε ένα από τα είδη που φιλοξενούνται εκεί. 

 



Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον;

Ναι και μάλιστα έντονο τα τελευταία χρόνια, τόσο για να αγοράσει ένα ερπετό όσο και για να μάθει περισσότερα γι’ αυτά και να δει πώς είναι από κοντά. Μέχρι τώρα αυτό δεν ήταν εφικτό, λόγω έλλειψης χώρου, πλέον, όμως, μπορεί.

 

 

Για πληροφορίες, ιατρικές συμβουλές, ωράρια, προμήθειες, accessories και οτιδήποτε άλλο σχετικό για ερπετά και αμφίβια μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γιάννη Αγγελή μέσω της σελίδας του στο Facebook «Reptile Jungle».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ