Μέχρι πότε θα βρίσκεται στο ψυγείο η Κύπρος

Την Τετάρτη, πιθανόν να παρατηρούνται ελαφριές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά νωρίς το πρωί, αλλά σύντομα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε παρόμοια επίπεδα με τα χθεσινά.

Το βράδυ ο καιρός αναμένεται αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός ενώ τις αυγινές ώρες, παγετός αναμένεται τοπικά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Την Πέμπτη η περιοχή μας θα επηρεαστεί από θερμό μέτωπο από τα νοτιοδυτικά και αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Η ψυχρή αέρια µάζα που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αύριο.

Σήµερα διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά ενώ δεν αποκλείεται να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή ή και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, ενώ στα δυτικά και τοπικά, στα βόρεια και νότια παράλια θα είναι µέχρι πολύ κυµατώδης, για να καταστεί σταδιακά µέχρι αργά το απόγευµα, γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθµό υπό το µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, ενώ τοπικά ενδέχεται να σηµειωθεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα καταστούν γενικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε ορισµένες ορεινές περιοχές αναµένεται να πέσουν χιόνια. Αναµένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο παραµένοντας όµως, κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή και το Σάββατο διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι το Σάββατο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ