Γιατί οι νέοι δεν κάνουν πια σεξ;

Ποτέ πριν η κουλτούρα του σεξ σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπήρξε τόσο ανεκτική απέναντι στις τάσεις, τις προτιμήσεις, τον προσανατολισμό.    


Article featured image
Article featured image

Δεχόμαστε πλέον χωρίς συζήτηση τους πολυσυντροφικούς, το φλερτ με τη διαστροφή και τα παρακλάδια της, κατακλυζόμαστε από άπειρες εφαρμογές στο κινητό για γνωριμίες, σχέσεις ή απλώς ευκαιριακό σεξ, αλλά ποτέ ξανά οι νέοι δεν βρέθηκαν τόσο μακριά από αυτό.

Για την ακρίβεια δεν κάνουν και τόσο πολύ - ή μπορεί και καθόλου.   

Σύμφωνα με τις στατιστικές, ο μέσος ενήλικας κάνει σεξ 62 με 54 φορές τον χρόνο.

Από το '90 και μετά η σεξουαλική ζωή νεαρών ανδρών και γυναικών γνωρίζει μαρασμό και αυτό κατά τους επιστήμονες αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν περνάμε πια μεγάλο μέρος της ζωής μας ως ζευγάρια.   

Την ίδια στιγμή, από την ίδια χρονική περίοδο και μέχρι σήμερα, έχει εκτοξευθεί το ποσοστό αυτοϊκανοποίησης των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών.

Ειδικότερα, οι άντρες έχουν διπλασιάσει αυτό το ποσοστό αγγίζοντας το 54% το 2014, ενώ οι γυναίκες για το ίδιο έτος έχουν τριπλασιάσει το ποσοστό τους με 26%.  

Εννοείται ότι στην αποχή από το σεξ έχουν παίξει ρόλο τόσο το Διαδίκτυο και τα social media, όσο και η εποχή της πολιτικής ορθότητας στην οποία ζούμε: οι απεικονίσεις της ζωής μας στα κοινωνικά δίκτυα είναι κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές, δημιουργώντας σεξουαλικές προσδοκίες που η πραγματική ζωή απλώς δεν μπορεί να αντέξει.

Όσο για την πολιτική ορθότητα;   

Κατά τις έρευνες πάντα, υπάρχει πλέον ένας γενικευμένος δισταγμός στο φλερτ, ειδικά από την πλευρά των αντρών καθώς η οποιαδήποτε παρανόηση μπορεί να δημιουργήσει υποψίες για παρενόχληση...   

Και μετά είναι και το ζήτημα της σεξουαλικής δυσανεξίας: ένα 30% των γυναικών παγκοσμίως βιώνουν κολπικό πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Οι περισσότερες αποφεύγουν να το συζητήσουν με τον σύντροφό τους, θεωρώντας ως δεδομένο το ότι ο πόνος συνοδεύει το να είναι κανείς γυναίκα.   

Ωστόσο, σε ένα μεγάλο ποσοστό η ερώτηση που αφορά την αποχή από το σεξ, απαντιέται κυρίως από το ότι στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι περνούν δυσανάλογα μεγάλος μέρος της ζωής τους ως singles και αυτό λέει πολλά... 

Πηγή: Lifo


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ