Επιστρέφουν οι βροχές, τα χιόνια και το κρύο

Την Κυριακή, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή/και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως νωρίς το βράδυ και τις αυγινές ώρες. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω αναμένεται χιονόπτωση με ελαφριά χιονόστρωση από τα 1600 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, πιθανό να σημειωθεί ελαφριά χαλαζόστρωση. Στο Τρόοδος από τα 1550 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1650 μέτρα και άνω.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι 4-5 μποφόρ με ριπές μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 16 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στο Τρόοδος βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο κατά το πρώτο μισό της ημέρας ενώ κατά το δεύτερο μισό αναμένονται χιονοπτώσεις από τα 1550 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1650 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Δευτέρα.

Το βράδυ της Τρίτης, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση. Στα ορεινά και ημιορεινά, αρχικά από τα 900 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 1000 μέτρα και άνω.

Μέχρι τις αυγινές ώρες, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 300-400 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε.

Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι τα 400 μέτρα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα πυκνές, με βαριές χιονοστρώσεις. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη κατά διαστήματα και ολικός παγετός από τα 800 μέτρα και άνω.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα τμήματα του νησιού και κορυφές των βουνών, πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πιο τοπικά έως 8 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ.

Την Τετάρτη, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές αλλά σύντομες, με μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Σε περίπτωση χαλαζόπτωσης, αναμένεται ελαφριά χαλαζόστρωση.

Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά, αρχικά από τα 500 μέτρα και άνω, αναμένεται χιονόπτωση, με χιονόστρωση από τα 600 μέτρα και άνω. Μέχρι το μεσημέρι, χιονόπτωση και χιονόστρωση θα σημειώνεται τοπικά σε υψόμετρα περίπου 200-300 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε.

Λόγω των πολύ ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων, παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες ή χιονόνερο πιθανό να παρατηρηθούν πρόσκαιρα μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα.

Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Η θερμοκρασία σημειώνει κατακόρυφη πτώση.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα ψυχρός. Στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται θερμοκρασίες κάτω του μηδενός όπου αναμένεται έντονος παγετός.

Παγετός αναμένεται και σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ ελαφρύς παγετός δεν αποκλείεται τοπικά και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και ψυχρός. Στα ορεινά θα επικρατεί ολικός παγετός. Οι άνεμοι εξασθενούν σημαντικά.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή. Νέο βαθύ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται την Τρίτη.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά κατά διαστήµατα θα πέφτει και χιόνι.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι 4 και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη αλλά το απόγευµα στα προσήνεµα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό σε κάποιες περιοχές να πέσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 5 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει και χιόνι αλλά τη νύκτα, αναµένεται χιονόπτωση στα ορεινά ή και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την µέρα αλλά από το βράδυ αναµένεται αισθητή πτώση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ