Θέλεις να λάβεις μέρος στο 14ο Cyprus Rialto World Music Festival;

Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την έναρξη υποβολής προτάσεων για ζωντανές μουσικές εμφανίσεις καλλιτεχνών στο 14o Cyprus Rialto World Music Festival.

 


Article featured image
Article featured image

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Πλατεία Ηρώων, δίνοντας όπως κάθε χρόνο δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Κύρια αποστολή της διοργάνωσης είναι να προσφέρει βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music).

Στο πλαίσιο μιας σειράς υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων με δωρεάν είσοδο, το Φεστιβάλ στοχεύει να αναδείξει μουσικές με κοινές αφετηρίες και επιρροές, που αντλούν την έμπνευσή τους από την παράδοση της κάθε χώρας, δημιουργώντας ωστόσο γέφυρες με το μουσικό παρόν.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα έχουν ως επίκεντρο τους την εμπλοκή και διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίες από το εξωτερικό. 

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23  Μαρτίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο,  και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 21 Απριλίου 2019.

Όροι συμμετοχής

1. Θα δοθεί προτεραιότητα στα μουσικά σχήματα με αυθεντική και πρωτότυπη μουσική με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World Music).

2. Ο διοργανωτής αναλαμβάνει πέρα από τις αμοιβές, τα έξοδα διοργάνωσης: ήχος, ηχοληψία, φωτισμός, έντυπα, προβολή. Καλύπτονται επίσης τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για τα σχήματα  εξωτερικού.

3. Οι διοργανωτές μπορούν να επιλέξουν μουσικό σχήμα για να παρουσιαστεί επιπλέον σε παράλληλη εκδήλωση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

4. Τα μέλη κάθε μουσικού σχήματος που θα λάβει μέρος θα είναι εκείνα που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής (ονοματεπώνυμο – μουσικό όργανο)

Οι Κύπριοι μουσικοί που θα εμφανιστούν δεν μπορούν να συμμετέχουν σε πέραν των δύο μουσικών σχημάτων. 

5. Το πρόγραμμα εμφάνισης κάθε μουσικού σχήματος καθορίζεται από τον διοργανωτή. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια εμφάνισης είναι 75 λεπτά.

6. Τα μουσικά σχήματα που θα λάβουν μέρος θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

7. Οι συναυλίες της διοργάνωσης ηχογραφούνται, μαγνητοσκοπούνται και φωτογραφίζονται με ευθύνη του διοργανωτή, ο οποίος δύναται να χρησιμοποιήσει το σχετικό υλικό για σκοπούς προώθησης και προβολής (όχι εμπορική χρήση). Σε κάθε μουσικό σχήμα παραδίδεται αντίγραφο του υλικού αυτού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ