Επιδεινώνεται το φαινόμενο «Ευρυδίκη» το απόγευμα

Πολύ πιο έντονα τα φαινόμενα που ακολουθούν σύμφωνα με το kitasweather.com.

 


Article featured image
Article featured image

Από το απόγευμα και έπειτα πρέπει να περιμένουμε πολύ πιο έντονα φαινόμενα από το βαρομετρικό χαμηλό «Ευρυδίκη» που πλήττει από χθες την περιοχή μας, καθώς αναμένονται ισχυρότεροι άνεμοι, έντονες βροχές και καταιγίδες.

Το kitasweather, ήδη κάνει λόγο για πορτοκαλί προειδοποίηση η οποία αφορά παρατεταμένες και έντονες βροχές και ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες συνοδεία χαλαζόπτωσης, όπου οι ποσότητες βροχής ενδέχεται να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 60-70 χιλιοστά σε διάστημα 12 ωρών, ή τα 50-60 χιλιοστά σε διάστημα 6 ωρών. Ενώ παράλληλα αναφέρει και κίτρινη προειδοποίηση η οποία αφορά ισχυρούς έως θυελλώδεις, νότιους έως νοτιοδυτικούς ανέμους που αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τα προσήνεμα τμήματα του νησιού (περιοχές που βλέπουν νότια – νοτιοδυτικά) και κορυφές βουνών, την οποία εκδώσαμε χθες και έχουμε δώσει παράταση.

Από τους πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους, οι κίνδυνοι που υπάρχουν είναι η αποκοπή και το ξερίζωμα δέντρων, καθώς και η αποκόλληση αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές και τραυματισμούς. Επίσης, στα νότια παράλια υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, τα κύματα να φτάνουν μέσα στο παραλιακό μέτωπο.

Να σημειώσουμε ότι οι πιο πάνω προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί από το kitasweather και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τις επίσημες ανακοινώσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία, ωστόσο, έχει εκδώσει από πλευράς τις κίτρινη προειδοποίηση και στα φαινόμενα των ανέμων και στα φαινόμενα των βροχοπτώσεων που αναμένονται τις επόμενες ώρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ