Ακόμη μία δικαστική νίκη για τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου

Μετά την γαλλική Carrefour πήρε σειρά η Regus.

 


Article featured image
Article featured image

Μια μόλις εβδομάδα μετά την επιτυχία της κατά της γαλλικής εταιρείας Carrefour, η easyGroup κέρδισε μια σημαντική διαμάχη εναντίον της IWG plc. Πρόκειται για την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία που κατέχει την Regus και πολλά άλλα εμπορικά σήματα που αφορούν σε υπηρεσίες παροχής επαγγελματικών χώρων, η οποία έκανε χρήση του ονόματος easyOffices.

Η easyGroup του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, στον οποίο ανήκουν και όλα τα εμπορικά σήματα easy (easy family of brands), είχε σήμερα μια δεύτερη σημαντική νίκη σε μια σειρά από μακρόχρονες δικαστικές διενέξεις με εταιρείες που έχουν προσπαθήσει να εκμεταλλευτούν το εμπορικό της σήμα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ήταν θετική για την easyGroup, αναγκάζοντας την IWG να πληρώσει €74.000 για τα νομικά έξοδα της easyGroup.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands) συμπεριλαμβανομένων και των easyJet, easyHotel και easyCar δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η δεύτερη, κατά σειρά, διαμάχη με πολυεθνική εταιρεία που κερδίζουμε μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Ελπίζω όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν εμπορικά σήματα τρίτων να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι τα εμπορικά σήματα easy (easy family of brands) μας ανήκουν και θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να εμποδίσουμε τη χρήση τους από άλλους χωρίς την άδειά μας. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των σημάτων μας από τρίτους δημιουργεί σύγχυση στους πελάτες μας, τους οποίους έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει αποτελεσματικά ότι ο Mark Dixon δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα ‘easyoffices’. Η easyGroup θα λάβει τώρα όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω μη εξουσιοδοτημένη χρήση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ