Ο απαγορευμένος έρωτας ενός Τ/κ και μιας Ε/κ στην κυπριακή τηλεόραση

Όταν το εθνικό μίσος δεν έχει τη δύναμη να χωρίσει τους ανθρώπους.

 


Article featured image
Article featured image

Baris σημαίνει Ειρήνη. Baris και Ειρήνη σημαίνει ένας μεγάλος απαγορευμένος έρωτας. Ένας έρωτας που σημειολογικά έχει να δηλώσει πολλά. Ότι το μίσος δεν μπορεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Αυτό το ζευγάρι στη Γαλάτεια, τη σειρά εποχής του ΣΙΓΜΑ που προβάλλεται καθημερινά στις 19:15 πραγματικά το αγαπήσαμε. Με αυτό το ζευγάρι ταυτιστήκαμε, αρχικά όμως σοκαριστήκαμε όταν ο Τουρκοκύπριος Baris γνώρισε την ελληνοκύπρια Ειρήνη.

Χαμογελάσαμε όταν δώσανε το πρώτο φιλί. Φοβηθήκαμε μαζί τους για το μέλλον τους. Χαρήκαμε που παρά το πείσμα των πολλών αυτοί κατάφεραν να βρουν τη δική τους λύση και να κλεφτούνε για να ζήσουν αξιοπρεπώς τον έρωτά τους. Δακρύσαμε με τη θυσία του Baris που έφαγε τη σφαίρα γλιτώνοντας την αγαπημένη του. Αγωνιούσαμε για την εξέλιξη της υγείας του. Και ελπίζουμε σε ένα αίσιο τέλος.

Ένα τέλος που μπορεί να δοθεί σε μια τηλεοπτική σειρά αλλά όχι στην πραγματικότητα. Τουλάχιστον όχι όπως το ονειρεύονται οι λαοί. Όχι έτσι όπως θα το ήθελαν ο Baris και η Ειρήνη.

Πλέον όταν θα περνάω από το δημοτικό parking Λευκωσίας και θα κοιτώ το γκράφιτι που δείχνει την Κύπρο και που αναγράφονται οι λέξεις Baris και Ειρήνη, θα το βλέπω με τρόπο διαφορετικό, θα εύχομαι να υπήρχε μια σεναριακή ομάδα με όραμα και ένας σκηνοθέτης με τρέλα που θα έσβηνε κάθε δισταγμό, δημιουργώντας τις προδιαγραφές του Happy end.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ