Άρωμα Μονάχου στη Λήδρας

Article featured image
Article featured image

Αν θέλεις να βιώσεις την εμπειρία μιας βαυαρέζικης μπιραρίας, δεν χρειάζεται κατ’ ανάγκη να πας στο Μόναχο. Πετάγεσαι ως την οδό Λυκούργου (πάροδος Λήδρας), αφού εκεί άνοιξε μόλις πριν από μερικές μέρες το δεύτερο κατάστημα Beer n Beer στη Λευκωσία -δύο καταστήματα Beer n Beer υπάρχουν και στην Αθήνα (Νέα Ερυθραία και Γαλάτσι).

 

Πρόκειται για μία παραδοσιακή βαυαρέζικη μπιραρία, όπου το μεγάλο μπαρ δεσπόζει στον εσωτερικό χώρο, ενώ εξωτερικά ξεχωρίζουν τα παρεΐστικα τραπέζια, όπως ακριβώς είναι και το σκηνικό σε αντίστοιχα μαγαζιά στο Μόναχο.

Σε ότι αφορά στο ντεκόρ, κυριαρχούν οι αποχρώσεις γαλάζιου και λευκού, στα χρώματα της σημαίας της Βαυαρίας, ενώ τους τοίχους «ντύνουν» παραστάσεις από το Μόναχο, με την εικόνα της hofbrauhaus, της μεγαλύτερης μπιραρίας στον κόσμο, να στέκει επιβλητικά πάνω από το μπαρ. Τόσο το hofbrauhaus, που άνοιξε τις πύλες του το 1589, όσο και η μπύρα ΗΒ, ανήκουν στο Δήμο του Μονάχου.

Στο Beer n Beer μπορεί κάποιος να συναντήσει πολλά είδη της αυθεντικής βαυαρέζικης μπίρας HB, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται στην Κύπρο, κερδίζοντας με γοργούς ρυθμούς τους Κύπριους.

Επίσης, είναι διαθέσιμες πολλές σπάνιες, μοναστηριακές μπίρες από το Βέλγιο, όπου κάθε μια από αυτές σερβίρεται στο κατάλληλο «δικό της» ποτήρι.

Η κουζίνα του Beer n Beer προσφέρει το περίφημο πλέον -από την πετυχημένη… διαδρομή του στο κατάστημα Beer n Beer της Στροβόλου- κότσι, γερμανικά λουκάνικα και άλλους μπυρομεζέδες, ενώ φεύγοντας μπορεί κάποιος να πάρει μπύρες για το σπίτι από την κάβα του καταστήματος.

Για όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ θα υπάρχουν οθόνες για ποδοσφαιρόφιλους και μη.

Δευ-Κυρ μετά τις 18.00. Πληροφορίες και κρατήσεις 22270005.

Περισσότερες πληροφορίες www.beernbeer.gr και www.facebook.com/BEERnBEERcyprus.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ