Εάν διαθέτεις αρχειακό υλικό του Μάριου Τόκα αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει

Μπορεί να είναι φωτογραφίες ή βίντεο από κάποια συναυλία του, μπορεί να είναι χειρόγραφα ή αφίσες και αυτόγραφα του σημαντικού Κύπριου καλλιτέχνη.

 


Article featured image
Article featured image

Ό,τι και αν έχεις στην κατοχή σου σχετικά με τον Μάριο Τόκα, μπορείς να το διαθέσεις στην οικογένειά του, ούτως ώστε να το ψηφιοποιήσουν στο διαδίκτυο και να διασωθεί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των παιδιών του Μάριου Τόκα, Κώστα, Χαράς και Άγγελου, προσφάτως ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση του προσωπικού, καλλιτεχνικού και οικογενειακού, αρχείου του Μάριου Τόκα, μέρος του οποίου έχει ήδη καταστεί προσιτό στο κοινό, μέσω της ιστοσελίδας www.mariostokas.com.cy.

Μια διαδικασία απαιτητική και χρονοβόρα με στόχο τη διάσωση πλούσιου υλικού, που περιλαμβάνει αυτοσχέδιες παρτιτούρες, προσωπικά ηχογραφήματα, χειρόγραφα, σπάνιες φωτογραφίες και βίντεο, προσκλήσεις και αφίσες από εκδηλώσεις και συναυλίες, αγιογραφίες του αλλά και σπάνια δημοσιεύματα στον Ελληνικό και Κυπριακό Τύπο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια αγάπη του κόσμου για τον Μάριο Τόκα, τις αμέτρητες συναυλίες που πραγματοποίησε ο ίδιος στην Κύπρο ή εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκε, τις αναρίθμητες απλές οικογενειακές και φιλικές στιγμές που έζησε στο νησί, είμαστε βέβαιοι ότι εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο «κρύβονται» σε συρτάρια σε κάθε γωνιά της Κύπρου, σε σπίτια, σε Δημαρχεία, σε μουσικές ομάδες και χορωδίες.

«Καλούμε, λοιπόν, όποιον έχει στην κατοχή του υλικό από καλλιτεχνικές ή προσωπικές στιγμές του Μάριου Τόκα στην Κύπρο, να το μοιραστεί μαζί μας, συμβάλλοντας, με τον τρόπο αυτό, στη δημιουργία μιας αρχειακής ψηφιακής συλλογής, η οποία θα είναι, χωρίς αντίτιμο, άμεσα προσιτή σε όλους και η οποία φιλοδοξεί να διατηρήσει αναλλοίωτο το αποτύπωμα του Μάριου Τόκα στην ιστορία της Κύπρου αλλά, κυρίως, στις καρδιές των Κυπρίων. Επισημαίνουμε ότι, ως ελάχιστο ευχαριστώ προς τους κατόχους του υλικού που θα ενσωματωθεί στην ως άνω αρχειακή ψηφιακή συλλογή και με απόλυτο σεβασμό στην ευγενική προσφορά τους, δεσμευόμαστε ότι σε οιαδήποτε αναδημοσίευση αυτού, θα μνημονεύεται το ονοματεπώνυμο τους».

Το υλικό μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση arxeio@mariostokas.com.cy ή στο info@mariostokas.com.cy.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ