Η γεμάτη θεωρίες συνομωσίας viral εικόνα από το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Ο Έλληνας Αφρικανός ή ο Αφρικανός Έλληνας που διαδήλωνε εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών;

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Eurokinissi



Είναι μια από τις εικόνες που προκάλεσαν συζητήσεις και θεωρίες συνωμοσίας στο προχθεσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, η οποία απεικόνιζε έναν άντρα με σκουρόχρωμο δέρμα, που κρατώντας την ελληνική σημαία πρωτοστάτησε στα επεισόδια καθώς συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ στη Βουλή.  

 



 

Τα στιγμιότυπα αναπαρήγαγαν αρκετά μέσα ενημέρωσης, που λόγω του δέρματός του, μετέδωσαν πως πρόκειται για άτομο αφρικανικής καταγωγής, κάνοντας την ίδια στιγμή λόγο για «ύποπτη παρουσία», αφού ξεχώρισε πρωτοστατώντας στα χθεσινά επεισόδια, ενώ πολλά άρθρα ανέφεραν επίσης πως ανήκει στην Χρυσή Αυγή.

Στις φωτογραφίες, που έγιναν viral στα social media, ο ίδιος φαίνεται να φορά αντιασφυξιογόνο μάσκα, να κρατάει ένα καδρόνι και να έχει στην πλάτη του τη σημαία της Βόρειας Ηπείρου ενώ συγκρούεται με τους αστυνομικούς στα σκαλιά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Μετά από όλα αυτά, ο Δημήτρης Ανθρακέας, όπως ονομάζεται, αποφάσισε να αποκαταστήσει την αλήθεια για το άτομό του, εξηγώντας μέσω του λογαριασμού του στο Facebook πως είναι «Έλληνας Μακεδόνας», κατοικεί στην Νάουσα και δεν έχει καμία σχέση με αφρικανική καταγωγή.



Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, αναφέρει:


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ