Τελικά, δεν θα γλυτώσουμε τα αυτοκίνητα στα πέριξ της brand new Πλατείας;

Μετά την απόφαση για τη μη διέλευση οχημάτων από την Πλατεία Ελευθερίας [διάβασε σχετικό άρθρο εδώ: goo.gl/P6ekok], παίζει τώρα μια νέα συζήτηση για το κατά πόσο η Κωστάκη Παντελίδη θα αποτελεί λωρίδα διέλευσης οχημάτων ή όχι.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα ψήφισμα στο avaaz μας ενημερώνει ότι «από ώρα σε ώρα αναμένεται ο δήμος Λευκωσίας να δώσει πρόσβαση σε μηχανοκίνητα οχήματα σε αυτό τον μοναδικό σε θέα πεζόδρομο της πόλης μας».

Μιλάμε, φυσικά, για τον δρόμο που ενώνει Πλατεία Ελευθερίας με Πλατεία Σολωμού και περνάει μπροστά από τα σουβλάκια του Χριστάκη, από Πατάρι, Αλέξανδρος Pub και άλλα μαγαζιά.

Αν και έχει πεζοδρομηθεί, όπως όλοι ξέρουμε, τώρα μαθαίνουμε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, δεν αντέχουμε χωρίς τη συνοδεία αυτοκινήτων, και ότι δεν δικαιούμαστε περισσότερους δημόσιους χώρους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο στο ψήφισμα του avaaz.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμο Λευκωσίας για να μάθουμε εάν όντως ισχύει η απόφαση για διέλευση οχημάτων από την Κωστάκη Παντελίδη, ενημερωθήκαμε πως: «Η κυκλοφορία στην οδό Κωστάκη Παντελίδη στο παρόν στάδιο θα παραμείνει ως είχε, πριν από την έναρξη των έργων, απλώς θα μειωθεί το βάρος των διερχόμενων οχημάτων».

Να σημειώσουμε πως στους αρχικούς σχεδιασμούς η Κωστάκη Παντελίδη είχε συμπεριληφθεί ως δρόμος και όχι ως πεζόδρομος, εξ ου και αυτή η αρχική απόφαση θα διατηρηθεί για την ώρα.  

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ