«Μπαμπά, δίνω όλα μου τα παιχνίδια αν αφήσεις στην άκρη το κινητό σου»

Η έκθεση ενός εννιάχρονου αγοριού που έγινε viral.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα φαινόμενο που το εντοπίζουμε όλο και πιο συχνότερα, αφού η τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στη ζωή μας και καταβάλλει όλο και μεγαλύτερο μέρος της.

Γονείς που για να γλυτώσουν τις ευθύνες τους, δίνουν στα παιδιά τους μια smart συσκευή για να τα απασχολεί και άλλοι που δεν δίνουν καθόλου σημασία σε αυτά, αφού συνεχώς ασχολούνται με τη δική τους συσκευή.

Ένα τέτοιο παράδειγμα και ο πατέρας του εννιάχρονου αγοριού, ο οποίος όπως φαίνεται ασχολείτο τόσο πολύ με το κινητό του, που το παιδί του αναγκάστηκε να γράψει σε έκθεση στο δημοτικό πως αν αφήσει για λίγο το κινητό του και παίξουν μαζί, τότε αυτός θα χάριζε όλα του τα παιχνίδια.

Το αγόρι έγραφε πως είναι διατεθειμένο να απαρνηθεί όλα του τα υπάρχοντα, φτάνει μόνο ο πατέρας του να βάλει στην άκρη το smartphone του και να περάσει λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Η δασκάλα βαθμολόγησε με άριστα την έκθεση και στη συνέχεια την ανάρτησε στα social media. Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, αυτή η τρυφερή έκκληση του γιου προς τον πατέρα, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. «Μπαμπά, δεν χρειάζομαι ένα δωμάτιο γεμάτο από σνακ και ακριβά παιχνίδια. Αυτό που πραγματικά θέλω, είναι να αφήσεις στην άκρη το κινητό σου και να παίξεις μαζί μου. Αυτό θα με κάνει πιο χαρούμενο από ποτέ. Κάθε φορά που σου δείχνω ότι έχω κάνει τα μαθήματά μου, ρίχνεις μια βιαστική ματιά και λες «εντάξει, πήγαινε να παίξεις». Μπαμπά, είμαι διατεθειμένος να ανταλλάξω ό,τι έχω, ακόμη και την ίδια τη ζωή μου, φτάνει μόνο να σταματήσεις να ασχολείσαι με το κινητό σου. Σ’ αγαπάω μπαμπά» γράφει ο εννιάχρονος μαθητής.

«Η έκθεση αυτού του αγοριού μας στέλνει την προειδοποίηση, ότι όσο χρήσιμο κι αν είναι ένα smartphone, πρέπει να διευκολύνει τη ζωή μας και όχι να την καταδυναστεύει» σχολίασε ένα άρθρο τοπικής κινεζικής εφημερίδας.

Η μητέρα του μικρού αρνητή των smartphones, έδωσε συνέντευξη σε κινεζικό έντυπο και αποκάλυψε ότι ο σύζυγός της ένιωσε πολύ ένοχος διαβάζοντας τα γραφόμενα του γιου τους και έχει ήδη αλλάξει προς το καλύτερο. Η ανησυχία για την εξάρτηση μικρών και μεγάλων από τα smartphones αυξάνεται όλο και περισσότερο.

 

Με πληροφορίες από protagon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ