Ομοφοβικό παραλήρημα για τον queer εκπρόσωπο της Γαλλίας στην Eurovision

Οι διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον του 19χρονου Bilal Hassani, έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.

 


Article featured image
Article featured image

Ήταν φαβορί στα ημιτελικά και διατήρησε αυτή την πρωτιά και στον τελικό, αφού ο Bilal Hassani με το τραγούδι του Roi (βασιλιάς) κέρδισε τις εντυπώσεις και επιλέχθηκε στο Σάββατο 26 Ιανουαρίου στον τελικό της χώρας, ως αυτός που θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ.

Η νίκη του στον τελικό που έγινε στη Γαλλία, πυροδότησε ένα νέο κύμα ομοφοβίας εναντίον του που έχει προκαλέσει αίσθηση και μεταδίδεται διεθνώς.

Οι ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του Bilal Hassani έγιναν τόσο ακραίες, ώστε δύο ομάδες LGBTQ έχουν τεθεί σε συναγερμό και καταγράφουν κάθε αναφορά για να υποβάλουν έκθεση.  Στην έκθεση έχουν κατατεθεί καταγγελίες εναντίον ατόμων που εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του τραγουδιστή online. 

Σε μια κοινή δήλωση, οι δύο οργανώσεις που ανέλαβαν την υπεράσπισή του έγραψαν: «Μετά από το συγκλονιστικό κύμα μίσους που αντιμετωπίζει ο Bilal Hassani, η SOS Homophobie και η Urgence Homophobie συνεργάζονται για να καταγράψουν κάθε άτομο που έχει προσβάλει ή απειλήσει τον Bilal στα social media».   «Οι χαρακτηρισμοί εναντίον του είναι απαράδεκτοι και δεν θα μείνουν ατιμώρητοι», αναφέρουν οι οργανώσεις.

Οι ομάδες λένε ότι μόνο στο Twitter έχουν ήδη εντοπίσει περισσότερα από 1.500 μηνύματα που επιτίθενται στον τραγουδιστή λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της εμφάνισής του. 

Η δήλωση συνεχίζει: «Όλα αυτά τα tweets θα υποβληθούν σε καταγγελίες, όλα ανεξαιρέτως, δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα να πάει χαμένο. Ο Bilal Hassani είναι ένα παράδειγμα για πολλούς νέους: αξίζει σεβασμό», αναφέρουν και σημειώνουν πως η ομοφοβία και η τρανσοφοβία δεν αποτελούν γνώμη, αλλά έγκλημα.  

 

Το τραγούδι Roi με το οποίο ο Bilal Hassani θα εκπροσωπήσει τη Γαλλία στη Eurovision:



 

Διάβασε το who is who του Bilal ΕΔΩ

 

 

Πηγή: LIFO 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ