«Η Κύπρος δεν είναι ούτε ελληνική ούτε τουρκική, ανήκει στους Κυπρίους»

Το μήνυμα των Unite Cyprus με αφορμή την ανάρτηση της βουλευτού Ελένης Σταύρου.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Robert Louden/Flickr

«Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι έχοντας δει ένα μέλος του κοινοβουλίου και πιθανή υποψήφια Ευρωβουλευτή ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος να υποστηρίζει μία αναχρονιστική πολιτική που έφερε τόση καταστροφή στη χώρα μας. Σε μία περίοδο όπου ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία ενδυναμώνονται παγκοσμίως, οι Κύπριοι δεν πρέπει να ξεχνούν το τίμημα που πλήρωσαν όταν ο ένας στάθηκε απέναντι στον άλλον, οδηγώντας στη διαίρεση της χώρας μας. Ούτε η Ένωση ούτε η Διχοτόμηση (ταξίμ) δεν μπορούν να γίνουν το σύγχρονο και ασφαλές όραμα για τη χώρα μας και τις επόμενες γενιές και όλοι οι Κύπριοι πρέπει να εναντιωθούμε στους δαίμονες του παρελθόντος, που απ’ ότι φαίνεται, μας κυνηγούν ακόμα. Εξάλλου σε αντίθεση με το τί είπε η βουλευτής του ΔΗΣΥ, η Κύπρος δεν είναι Ελληνική αλλά ούτε είναι Τούρκικη. Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους.

Καλούμε τους αξιωματούχους του Δημοκρατικού Συναγερμού να μην επαναλάβουν το ίδιο λάθος με τη ψήφο γύρω από το ενωτικό δημοψήφισμα και να πάρουν αποφασιστική θέση και ξεκάθαρη δράση για να αποδείξουν ότι όντως το εννοούν όταν λένε ότι τέτοιες απόψεις δεν τους αντιπροσωπεύουν. Είναι καιρός ο Δημοκρατικός Συναγερμός να αποφασίσει τί θέση θα έχει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνούν η Κύπρος και η Ευρώπη. 

Θα πρέπει να διδαχτούμε από το παρελθόν για να μπορέσουμε να κοιτάξουμε προς ένα ενωμένο, ειρηνικό και ευημερές μέλλον. Πρέπει όλοι μας να αναγνωρίσουμε ότι μόνο με το κοινά αποδεκτό ομοσπονδιακό μοντέλο θα μπορέσουμε να το κάνουμε, ένα μοντέλο που μας δίνει τη δυνατότητα για συνεργασία, αλληλοσεβασμό και κατανόηση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ