Το εντυπωσιακό εξώφυλλο του Vanity Fair για τα Όσκαρ

Το Hollywood φαίνεται πως αλλάζει τακτική.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα ύμνο προς τη διαφορετικότητα των ανθρώπων αποτελεί το φετινό εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού Vanity Fair, το οποίο υποδέχεται με ενθουσιασμό ηθοποιούς που διαπρέπουν στο Χόλυγουντ και αποτελούν ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό από διαφορετικές κουλτούρες, εθνικότητες και στάσεις ζωής.

Σκοπός του συγκεκριμένου αφιερώματος, είναι να δείξει τη διαφορετικότητα και την ποικιλία που υπάρχει πλέον στο Χόλυγουντ, προχωρώντας σ’ ένα καλύτερο και πιο δημοκρατικό μέλλον, που δεν υψώνει σύνορα στους ξένους καλλιτέχνες, αλλά τους αγκαλιάζει με ενθουσιασμό.

Το περιοδικό Vanity Fair αποκάλυψε το εξώφυλλό του για το 25ο χολιγουντιανό του τεύχος την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα εφετινά βραβεία Όσκαρ. Στην πολυπληθή φωτογράφιση, η οποία ανοίγει παραδοσιακά σαν τρίπτυχο, περιλαμβάνονται μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια της χρονιάς: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σέρσα Ρόναν, Τιμοτέ Σαλαμέ, Νίκολας Χουλτ, Γιαλίτσα Απαρίσιο, Ράμι Μάλεκ, Ρεγκίνα Κινγκ, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Τέσα Τόμσον και Χένρι Γκόλντινγκ.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου έχουν δεχτεί σφοδρή κριτική τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης εκπροσώπησης από καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων, εθνοτήτων, κτλ.

Το 2016 άλλωστε, με το hashtag #OscarsSoWhite, εκφράστηκε το πρόβλημα που έδειχναν να έχουν τα βραβεία ακόμη και τη διαφορά χρώματος.

 



Η Ακαδημία φαίνεται ότι έπιασε το νόημα και έλαβε το μήνυμα μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Αν και υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να διορθωθούν, εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που τόσο πολλοί άνθρωποι διαφορετικής φυλής και ταινίες που τιμούν διαφορετικές κουλτούρες, βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί.

Τα βραβεία «Made in USA», ανοίγουν εφέτος διάπλατα τα σύνορά τους και δέχονται αέρα ουσιαστικής, καλλιτεχνικής παγκοσμιοποίησης.

 




ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ