Ένα πάρκο όπου θα απαγορεύεται η χρήση smartphones και διαδικτύου

Αυτή είναι η πιο cool είδηση της ημέρας.

 


Article featured image
Article featured image

Κάπου ανάμεσα στην πλήρη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και τη μανία μας με τα social media, κάποιοι αποφάσισαν να αλλάξουν ρότα και να επενδύσουν στη δημιουργία ενός πάρκου, πλήρως απεξαρτημένο από το διαδίκτυο και τα social media.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι της πόλης Παλέρμο στη Σικελία, μαζί με το δημαρχείο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα πάρκο στο οποίο θα απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το πάρκο θα γίνει στην αυλή ενός παλιού σχολείου και θα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι σε αυτό, ενώ όλες οι δραστηριότητες του θα θυμίζουν όλα όσα κάναμε τα χρόνια πριν την τεχνολογία.

Οι εργασίες για το χτίσιμο του πάρκου θα ξεκινήσουν σε μερικούς μήνες, αλλά χρειάζονται χρήματα ακόμα για να καλύψουν το ποσό των 80 χιλιάδων που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του πάρκου.

Ο δήμος της πόλης και άλλα κοινωνικά σύνολα της περιοχής έβαλαν ήδη πολλά από τα χρήματα που χρειάζονται, ενώ έχουν γίνει επίσης δραστηριότητες μέσω crowdfunding για να χτιστεί στο πάρκο.       


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ