Φοιτητές… ανάμεσα σε μηχανές τυπογραφείου

Article featured image
Article featured image

Η καλλιτεχνική παρέμβαση των φοιτητών του Art and Design Society του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας ανάμεσα στις παλιές τυπογραφικές μηχανές στο ισόγειο της Εφημερίδας Πολίτη, επικεντρώνεται στην ιδέα της διασύνδεσης, του «Connect», όπως είναι και ο τίτλος της έκθεσης.

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια καθημερινότητα συνυφασμένη με μια ψηφιακή πραγματικότητα και η έκθεση αυτή εξερευνά πώς μπορούμε να επανασυνδεθούμε με την πραγματικότητα, με τους ανθρώπους γύρω μας, με το παρελθόν, με τη φύση και με διαφορετικά κοινωνικά σύνολα.

Η έκθεση έχει εξελιχθεί μέσα από ένα δημιουργικό ταξίδι που επικεντρώνεται στο πώς η κοινωνικά εφαρμοσμένη τέχνη και το κοινωνικά εφαρμοσμένο design μπορούν να προβληματίσουν σε σχέση με τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα, καθώς και να επικοινωνήσουν μια διάθεση για θετική κοινωνική αλλαγή. Η κοινωνικά εφαρμοσμένη τέχνη και το κοινωνικά εφαρμοσμένο design είναι μια καλλιτεχνική κατεύθυνση που συνεχώς αυξάνεται και στην οποία εικαστικοί και σχεδιαστές ασχολούνται με πολιτικά και κοινωνικά θέματα, προσκαλώντας και προκαλώντας τη συμμετοχή της κοινότητας. Οι δημιουργικές και καλλιτεχνικές πρακτικές που στοχεύουν σε ένα προβληματισμό σε σχέση με κοινωνικά θέματα, επικεντρώνονται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

Η έκθεση «Connect» που θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 24 Ιουνίου, στις 19.00, παρουσιάζει αφίσες, κολλάζ, φωτογραφίες, motion graphics, κατασκευές και εγκαταστάσεις που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πώς τελικά δημιουργούμε διασυνδέσεις και κοινωνικά περιβάλλοντα στις μέρες μας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Πληροφορίες: Γιάννης Χατζηπαναγής, hadjipanayis.i@unic.ac.cy  & 22842592.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ