Πώς μια δημοσιογράφος «ξεσκέπασε» τον μεταβατικό «πρόεδρο» της Βενεζουέλας

Χρειάστηκαν μόνο 4 ερωτήσεις για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός Χουάν Γκουαϊδό.

 


Article featured image
Article featured image

Ο μόλις 35 χρονών πολιτικός, βγήκε από την εξωτερική και εκεί που κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του, ακόμη και εντός της χώρας του, βρέθηκε να αυτοανακηρύσσεται ως ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, ετσιθελικά, ενώ δίπλα του βρέθηκαν να τον στηρίζουν χώρες τις Ευρώπης, αλλά και οι ΗΠΑ.

Το κεκαλυμμένο πραξικόπημα του Γκουαϊδό βρήκε ως πρόφαση την εσωστρεφή πολιτική του Νικολάς Μαδούρο, ενώ άνθισε ένεκα της στήριξης που βρήκε από τη διεθνή κοινότητα, η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να ρίξει τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, γιατί δεν ικανοποιεί τα συμφέροντά τους. Και μπορεί ο Νικολάς Μαδούρο να μην είναι ο χαρισματικός Τσάβες και μπορεί η χώρα του να βρίσκεται στη δίνη της εξαθλίωσης και της παρακμής, ωστόσο παράλληλα με τους δεκάδες που δεν θέλουν τον Νικολάς Μαδούρο στην εξουσία, υπάρχουν και αυτοί που τον θέλουν και διαδηλώνουν, επίσης, υπέρ τους.

Μια κατάσταση που θα έπρεπε να οδηγηθεί στις κάλπες, όπως σε όλες τις δημοκρατικές κοινωνίες, θέτοντας στους ψηφοφόρους τις επιλογές τους, ούτως ώστε να αποφασίσουν ποιον ηγέτη επιθυμούν. Αντ’ αυτού, είδαμε να επιτελείται στη Βενεζουέλα ένα πραξικόπημα από κάποιον που στηρίζει πώς το κάνει για το καλό της χώρας του. Είναι, όμως, έτσι; Κι καλό είναι να μην ξεχνάμε στην Κύπρο, πως και το αντίστοιχο πραξικόπημα το 1974, έγινε για το καλό της πατρίδας.

Προ ολίγων ημερών, ο μεταβατικός «πρόεδρος» της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, παραχώρησε μία συνέντευξη στην δημοσιογράφο του CNN Κριστιαν Αμανπούρ, η οποία χωρίς να το έχει, όπως φάνηκε, προγραμματίσει κατάφερε να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις του Γκουαϊδό και φυσικά το ρόλο των ΗΠΑ σε όλο αυτό. 

 






«Ζητήσατε στρατιωτική επέμβαση από τις ΗΠΑ;»

Δείχνοντας την εικόνα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να κρατά σημειώσεις για την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Κολομβία, η Αμανπούρ ρώτησε τον Γκουαϊδό αν έχει ζητήσει από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση και πώς θα αντιδρούσε σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο Γκουαϊδό, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής, λέγοντας ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα χρειαστεί «όποια πίεση και αν απαραίτητο να ασκηθεί».





«Κύριε Γκουαϊδό, συνομιλείτε με τον Μαδούρο;»

Σε αυτή την ερώτηση, αρκέστηκε να απαντήσει ένα ξερό «όχι», πατώντας στην ουσία στις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς, ο οποίος είπε ότι «αυτή δεν είναι ώρα για συνομιλίες αλλά ώρα για δράση».





«Δεν φοβάστε ότι οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν σε αιματοχυσία;»

Με τον Γκουαϊδό να απαντά και πάλι ότι τώρα είναι ώρα για δράση και πρέπει να ασκηθεί πίεση έναντι του Μαδούρο, αφήνοντας στην ουσία ανοιχτό ενδεχόμενο για όλα.

 

«Από πού βρεθήκατε εσείς κύριε Γκουαϊδό; Ξαφνικά γίνατε ο νέος ηγέτης της εθνοσυνέλευσης και 'μεταβατικός ηγέτης' τον οποίο αναγνώρισαν αρκετές χώρες»

Η ερώτηση φέρνει στο προσκήνιο το γεγονός ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το 80% των κατοίκων της Βενεζουέλας δεν γνώριζαν τον Γκουαϊδό πριν από μερικές εβδομάδες αλλά και το γεγονός ότι εκτινάχθηκε στην ηγεσία της εθνοσυνέλευσης με ένα μίνι «πραξικόπημα» στο εσωτερικό του κόμματός του.

 

Με πληροφορίες από info-war.gr/CNN


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ