Πότε έρχονται βροχές στην Κύπρο;

Νέο καιρικό σύστημα επηρεάζει από την Τετάρτη την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Από το βράδυ της Τρίτης στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι και παροδικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια και μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές εκτός από τα δυτικά όπου αναμένεται πτώση και θα κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή εκτός από το εσωτερικό και τα νότια όπου αναμένεται μικρή άνοδος και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ