Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες [πού αναμένονται οι περισσότερες βροχές]

Αιτία το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τον κόλπο της Σύρτης της Λιβύης.

 


Article featured image
Article featured image

Από αργά χθες βράδυ άρχισαν να παρατηρούνται βροχές οι οποίες, μέχρι τις αυγινές με πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, επηρέασαν όλο το νησί, σύμφωνα με το kitasweahter.com.

Οι πιο πολλές βροχές αναμένονται στις επαρχίες Λεμεσού – Λάρνακας – Αμμοχώστου. Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που φαίνονται, έχουν βγει οι ανάλογες προειδοποιήσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο αναβάθμισης τις επόμενες ώρες αν το κριθεί αναγκαίο.

Αυτό το χαμηλό θα ευνοήσει και τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρειο Αφρική αλλά το μέτωπο από βροχές που επηρεάζει σήμερα την περιοχή μας, θα λειτουργεί ως τοίχος και δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά σε πολύ μεγάλες ποσότητες, τουλάχιστον για σήμερα. Θα είναι πολύ εμφανής όμως η σκόνη μέσα στις σταγόνες βροχής.

Επίσης, σήμερα και απόψε θα επικρατεί πυκνή ομίχλη, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού και η ορατότητα αναμένεται να είναι κατά διαστήματα περιορισμένη.

Τέλος, το σύστημα θα μας αποχαιρετίσει με αισθητή πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κυρίως την Παρασκευή και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή ο καιρός σημειώνει σταδιακή βελτίωση.

Λόγω των έντονων και παρατεταμένων βροχών που αναμένονται στο Τρόοδος το απόγευμα και απόψε, αναμένεται να λιώσει αρκετό χιόνι που ενδεχομένως να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα, όπως να μετατραπούν δρόμοι σε ποτάμια ή/και υπερχείλιση ποταμών.



 

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweahter.com

Σήμερα το απόγευμα, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και κατά διαστήματα βροχερός. Οι βροχές σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες και παρατεταμένες με πιθανές βροντές, κυρίως στο νοτιοανατολικό μισό του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα παράλια και κορυφές βουνών ισχυροί 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, εκτός από τα ορεινά όπου θα είναι κατά 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές.

Οι βροχές σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες και παρατεταμένες με πιθανές βροντές, κυρίως στο νοτιοανατολικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές αλλά σύντομα ακολουθεί πρόσκαιρη βελτίωση με μεγάλες περιόδους χωρίς βροχές και αρκετή ηλιοφάνεια. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει λίγο χιονόνερο. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη από Βόρειο Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18-19 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού. Αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δίνουν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε αρκετές περιοχές. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Πέμπτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ