6 «χωρκάτικες» συνήθειες που έχουν μόνο οι Κύπριοι οδηγοί

Και πρέπει να ποινικοποιηθούν αμέσως.

Article featured image
Article featured image

Είναι γνωστό, όσο και αν δεν μας αρέσουν τα στερεότυπα, ότι οι Κύπριοι ως οδηγοί δεν είμαστε και η καλύτερη πάστα. Βιαστικοί, αγχωμένοι, οδηγούμε εγωιστικά και επιθετικά, είμαστε αγενείς και πιστεύουμε ότι οι δρόμοι μας ανήκουν, εξ ου και πολλές φορές οδηγούμε λες και είμαστε μόνοι στο δρόμο. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς, αλλά πρόσφατη επιστημονική μελέτη που εξέτασε τα του οίκου μας και κατέληξε στα πιο πάνω συμπεράσματα.

Εκτός, όμως, από τα πιο πάνω αν παρατηρήσεις καλά τη συμπεριφορά του Κύπριου όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι θα εντοπίσεις κι άλλα χαρακτηριστικά, που μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνα όσο η ταχύτητα ή όσο η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι όμως «χωρκάτικα» και πρέπει να ποινικοποιηθούν άμεσα, και όσα είναι παράνομα να επιβάλλεται επίσης υψηλό πρόστιμο στους παραβάτες.

«Φτύμμαν» ή «ρέχχαν»

Είναι τόσο αηδιαστικό, όσο ακούγεται. Να ανοίγεις το παράθυρο την ώρα που οδηγείς να παίρνεις φόρα και να φτύνεις στο δρόμο ότι προέκυψε μέσα από τα σωθικά σου. Δεν λέμε, ανθρώπινο είναι και δεν το προγραμματίζεις, αλλά αν είναι τόσο επείγον, πάρε ένα χαρτί ή κάνε ό,τι είναι να κάνεις στο σταχτοδοχείο του αυτοκινήτου και καθάρισέ το μετά. Γιατί πρέπει να ρυπαίνεις το δημόσιο δρόμο με το DNA σου και να υποβάλλεις σε αυτό το μαρτύριο όλους τους άλλους οδηγούς που σε ακολουθούν;

Κάνουν την ανάγκη τους καταμεσής του αυτοκινητόδρομου και δείχνουν να το απολαμβάνουν

Οκ, σε όλους μας έχει τύχει να θέλουμε να κάνουμε το ‘νούμερο 1’, την ώρα που οδηγούσαμε στον αυτοκινητόδρομο. Ωστόσο είτε περιμέναμε να φτάσουμε στον προορισμό μας είτε σταματήσαμε κάπου απόμερα για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας, χωρίς να μας βλέπει η μισή Κύπρος που περνάει εκείνη τη στιγμή από δίπλα μας στο highway. Αν δεν κρατιέσαι και είναι τόσο επείγον, κάνε μια στάση και πήγαινε κάπου απόμερα. Πέραν του ότι μειώνεις τον κίνδυνο να σε πάρει παραμάζωμα κανένα φορτηγό που περνάει εκείνη την ώρα, γλυτώνεις και από τον κίνδυνο να δεις τον κ#@#$ο σου στο Pornhub.



Το εκκρεμές (δεξί) χέρι με την τρίχα ή και χωρίς

Αυτό είναι ίσως το πιο λογικό απ’ όλα αφού εάν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι κανένας Κύπριος οδηγός δεν κρατάει το τιμόνι και με τα δύο χέρια, τότε κάπου πρέπει να ακουμπήσει το δεξί του χέρι για να ξεκουράζεται και να μην του είναι εμπόδιο. Άρα τι πιο λογικό από το να το κρεμάσει έξω από το παράθυρο την ώρα που οδηγεί και να το τεντώσει «ως που φτάνει» για να κόψει πιθανόν το δρόμο σε όποιο μηχανάκι τύχει να περάσει από δίπλα του.



Τα αποτσίγαρα στο δρόμο

Και γιατί όχι, ποιος θα σε εμποδίσει; Οι πυρκαγιές που δημιουργούνται κάθε λίγο εξ αιτίας τέτοιων ασυνείδητων συμπεριφορών; Ή το ότι ρυπαίνεις το περιβάλλον με τα άθλια απορρίμματά σου; Κανείς, άρα μια χαρά μπορείς να πετάς τα αποτσίγαρά σου με στιλ χιλίων καρδιναλίων στο δρόμο και να

αφήνεις το αμάξι σου καθαρό. Μια μικρή υπενθύμιση, στο αυτοκίνητό σου έχει σταχτοδοχείο κι αν δεν έχει, βάλε ένα μικρό μπουκαλάκι με λίγο νερό. Άντε σε παρακαλώ. Στην ίδια κατηγορία μπαίνουν και αυτοί που πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο, ναι υπάρχουν ακόμη τέτοιοι.

Τα τόξα πορείας δεν είναι διακοσμητικά

Μπορείς να τα χρησιμοποιείς ενίοτε, κυρίως όταν θέλεις να στρίψεις και από πίσω σου έχει ουρά με αυτοκίνητα. Αυτή η συνήθεια που έχουν οι Κύπριοι οδηγοί να στρίβουν χωρίς καμία προειδοποίηση λες και παίζουν σε ηλεκτρονικό, πρέπει κάποτε να σταματήσει γιατί εκτός από επικίνδυνη είναι και «χωρκάτικη» και ανούσια. Κανεί ολάν.



Τα αυτοκίνητα club

Βάζεις woofer, βάζεις ενισχυτές, βάζεις της Παναγιάς τα μάτια για να κάνεις το αυτοκίνητο σου μίνι club γιατί θεωρείς πως είναι cool να κυκλοφορείς στο δρόμο με τέρμα τα ντεσιμπλέλ, να σείεται όλη η γης από κάτω σου και να ξεκουφαίνεις όποιον άτυχο οδηγό βρεθεί δίπλα σου. Άσε που κανείς δεν έβγαλε γκόμενα με τέτοιο στιλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ