«Πάντα είχα σκοπό να επιστρέψω στην Κύπρο»

Επιστρέφοντας από την Ολλανδία, ο Αντρέας Γερολατσίτης έφτιαξε ένα σχήμα που παίζει εκλεκτική Τζαζ, που σημαίνει ηλεκτρονικοί ήχοι, ροκ ρυθμοί με τζαζ αρμονίες και αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση στη New Division, κάναμε μια κουβέντα μαζί του, τόσο για τα νέα ακούσματα και τα νέα σχέδια του σχήματος, όσο και για τη ζωή ενός Κύπριου μουσικού στο εξωτερικό.

 

«Στην Ολλανδία πήγα στην ηλικία των 20 για να σπουδάσω τζαζ κιθάρα. Οι σπουδές διήρκησαν 6 χρόνια. Ακολούθως εργάστηκα στη Χάγη ως δάσκαλος κιθάρας, ενώ παράλληλα συμμετείχα σε σειρά συναυλιών με το τζαζ τρίο μου όπως επίσης και με διάφορες άλλες μπάντες ως sideman.

Παρόλο που στην Ολλανδία με κρατούσε κυρίως η μουσική κουλτούρα και η παιδεία που συναντάς παντού, σε όλες τις ηλικίες, αλλά και ότι η χώρα είναι ολόχρονα πλημμυρισμένη από τζαζ και world music φεστιβάλ και έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να απολαμβάνεις συνέχεια διάσημους μουσικούς από όλο τον κόσμο, εντούτοις πάντα είχα σκοπό να επιστρέψω στην Κύπρο.

 

 

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής επίσης, πάντα προτιμούσα αυτόν της Κύπρου, κυρίως λόγων των συνηθειών των ανθρώπων αλλά και των καιρικών συνθηκών.

Σε σχέση με τη μουσική σκηνή στην Κύπρο, σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότεροι μουσικοί παρά από μια δεκαετία πριν, ενώ σημαντικό είναι πως όλο και περισσότεροι μουσικοί εκτεθειμένοι στη μουσική παιδεία κάποιας άλλης χώρας επιστρέφουν στην Κύπρο και προσθέτουν με τη σειρά τους στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Όσο νέοι μουσικοί με νέες ιδέες προσπαθούν να εμφανίζονται σε διάφορους χώρους τόσο περισσότεροι ακροατές ακούν, απολαμβάνουν και επιζητούν το είδος της μουσικής που ονομάζεται τζαζ.

 

 

Με τον όρο ηλεκτρονική τζαζ, αυτό που παίζουμε εμείς, εννοούμε τη μουσική που είναι κτισμένη με διάφορα στοιχεία τζαζ όπως αρμονίες, μελωδίες και ρυθμούς ακόμα, αλλά εκτελείται από ηλεκτρονικά όργανα ως επί το πλείστο (π.χ. ηλεκτρικό πιάνο, μπάσο κλπ).

Στις δύο εμφανίσεις μας θα παρουσιάσουμε συνθέσεις από το νέο μας project που ονομάζουμε ‘Fumes’, σε συνδυασμό με παλαιότερες, ενώ το επόμενο στάδιο για εμάς είναι η ηχογράφηση των νέων κομματιών και ίσως η δημιουργία ενός πρώτου άλμπουμ».

Το συγκρότημα ‘Electrified Riffs’ αποτελείται από τους Αντρέα Γερολατσίτη (κιθάρα), Χρίστο Γερολατσίτη (keyboards), Αντρέα Ροδοσθένους (ηλεκτρικό μπάσο) και Αντρέα Στεφάνου (ντραμς).

 

Info

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, New Division, Λευκωσία, 21.30. Πληρ. 99366966.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ