Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer για το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland»

Ήταν ή δεν ήταν παιδεραστής ο Michael Jackson;


Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση για τη δημιουργία του εν λόγω ντοκιμαντέρ και με τις πρώτες δηλώσεις από ουτοαποκαλούμενα θύματα να κάνουν αναφορές σε πράξεις βιασμού από τον βασιλιά της ποπ, με πρωταγωνιστές ανήλικους, οι αντιδράσεις ήταν έντονες από όλες τις πλευρές.

michael.jpg

Ωστόσο και παρά τις προσπάθειες της οικογένειας να αποτρέψουν την προβολή του ντοκιμαντέρ, η HBO, έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο trailer του «Leaving Neverland», που ακολουθεί τις ιστορίες των ενηλίκων σήμερα Wade Robson και James Safechuck ενώ αφηγούνται την σεξουαλική κακοποίηση που ισχυρίζονται πως υπέστησαν ως παιδιά από τον Μάικλ Τζάκσον.

«Έδινε την εντύπωση μιας στοργικής, τρυφερής, ευγενικής ψυχής», «Όλοι ήθελαν να είναι με τον Μάικλ και μετά του αρέσεις εσύ», «Οι μέρες ήταν γεμάτες με μαγευτικές, παιδικές, περιπετειώδεις εμπειρίες»- αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες που ακούγονται στο νέο trailer του ντοκιμαντέρ που παρουσιάστηκε στο φετινό Sundance Film Festival, προκαλώντας αμφιλεγόμενες αντιδράσεις.

screen-shot-2019-02-19-at-1-28-50-pm-1550600956.png

Οι αναμνήσεις στη συνέχεια γίνονται όμως πιο σκοτεινές. «Μου είπε πως αν ποτέ ανακάλυπταν τι κάναμε, εκείνος και εγώ θα πηγαίναμε στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή μας», ακούγεται σε άλλο σημείο του βίντεο.

Σε σκηνοθεσία και παραγωγή του Dan Reed, το «Leaving Neverland» χωρίζεται σε δυο μέρη και σύμφωνα με την περιγραφή του HBO, το ντοκιμαντέρ «εξερευνά τις ξεχωριστές αλλά παράλληλες εμπειρίες δυο νεαρών αγοριών, των James Safechuck και Wade Robson, που σε ηλικία 10 και 7 ετών αντίστοιχα, ήταν φίλοι με τον Μάικλ Τζάκσον.

Μέσα από τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις των Safechuck και Robson, 37 και 41 ετών σήμερα, των μητέρων, συζύγων και συγγενών τους, η ταινία χτίζει το πορτρέτο μιας συνεχούς κακοποίησης, εξερευνώντας τα περίπλοκα συναισθήματα που τους οδήγησαν να έρθουν αντιμέτωποι με τις εμπειρίες τους καθώς αμφότεροι έκαναν δικό τους γιο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ