Για φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ… στο The Daily Roast

Article featured image
Article featured image

To πάθος για τον καλό καφέ και τον πειραματισμό σε όλες τις πτυχές του, οδήγησε τον Άρη Χριστοφόρου στη δημιουργία του The Daily Roast. Ενός χώρου που στην ουσία προσφέρει φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε εντός του χώρου ή να τον πάρετε μαζί σας, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να σας μυήσει στην ίδια τη φιλοσοφία του.

Το The Daily Roast, που βρίσκεται στη Γερασίμου Μαρκορά 16 στη Λευκωσία, ωστόσο, δεν απευθύνεται μόνο στον απαιτητικό οικιακό χρήστη καφέ, αλλά και στον επαγγελματία. Για το σκοπό αυτό έχει διαμορφώσει ειδικό χώρο όπου παρέχει μεμονωμένα ή σε επαγγελματίες baristas, εκπαίδευση για το κάθε τι στο κομμάτι του καφέ. Επίσης, τα προγράμματα αυτά απευθύνονται και σε νέες καφετερίες και προσφέρονται και στο δικό σας χώρο.

Στο The Daily Roast γνωρίζουν καλά πως για να έχουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο τελικό προϊόν, πρέπει να έχουν τη σωστή πρώτη ύλη. Ο πράσινος καφές πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας, αλλιώς ποτέ δεν θα επιτύχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα. Πριν την εισαγωγή οποιουδήποτε καφέ συγκεκριμένης προελεύσεως, δοκιμάζονται δείγματα διαφορετικών ποικιλιών και προελεύσεων. Βασικός κανόνας, ο καφές να είναι καινούργιας σοδειάς για να μην έχουν χαθεί οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του.

Ο καφές καβουρδίζεται πάντα επί τόπου, στο καβουρδιστήρι που βρίσκεται σε κοινή θέα, σε αυτούς που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία. Το καβούρδισμα που ακολουθείται είναι Light έως Medium για να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά της κάθε προέλευσης καφέ.  Προσφέρονται επίσης διάφορες μέθοδοι απόσταξης όπως espresso και drip coffee.

Τέλος, στο μαγαζί μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε κόκκους καφέ ή και αλεσμένο καφέ, καθώς επίσης μηχανές παρασκευής καφέ και ό,τι άλλο χρειάζεστε για τον τέλειο καφέ!

To The Daily Roast είναι ανοικτό καθημερινά από τις 07.00, το Σάββατο από τις 08.00-02.00 (εκτός Κυριακής). Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99726927 ή στο www.facebook.com/thedailyroastcyprus


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ