Ένα Μουσικό Χωριό

Article featured image
Article featured image

Από το πρωί θα περπατάς στα σοκάκια και παντού θα ηχούν μελωδίες, άλλοτε όμορφες, άλλοτε φάλτσες. Σε κάθε γωνία θα αλλάζει ο σκοπός, θα αλλάζουν οι χροιές και τα όργανα. Θα ακούς κιθάρες, βιολιά, λαούτα. Θα ακούς φωνές. Θα ακούς τύμπανα. Θα κρυφοκοιτάξεις σε ολάνθιστες αυλές και θα δεις ανθρώπους να υποδύονται κάποιον άλλο. Η δημιουργικότητα θα ξεχειλίζει. Θα αντικρίσεις ανθρώπους χαλαρωμένους, μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας, σε πλήρη επαφή με τη φύση και τον εαυτό τους. Θα αντικρίσεις χαρά και χαμόγελα. Πού και πού θα δεις και κάποιο χωριανό, πιθανώς απορημένο με όσα θα συμβαίνουν γύρω του. Τα μεσημέρια θα δεις κόσμο μαζεμένο σε μια ταβέρνα ή ένα καφενείο, να τρώνε, να μιλάνε, να γελούν.

Λουσμένα με μουσική θα είναι και τα απογεύματά σου ενώ διασχίζεις το χωριό. Σε κάποιο προαύλιο εκκλησίας θα δεις κάποιον να μιλά σε μια ομάδα, έξω από ένα καφενείο θα δεις μουσικούς να μελετούν. Και τα βράδια θα συναπαντήσεις ανθρώπους σε πλατείες, ανυπόμονους να παρακολουθήσουν κάποια συναυλία κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Κι αργότερα, θα τους δεις πάλι μαζεμένους στην ταβέρνα, πάντα παρέα με μουσικά όργανα, να πίνουν, να τραγουδούν, να χορεύουν.

Θα ζήσεις πέντε μέρες σε ένα χωριό που θα πάλλεται από μουσική, ένα μουσικό χωριό -το οποίο ως γνωστό θα προηγηθεί του Φέγγαρου.

Κυριακή 27 Ιουλίου - Παρασκευή 1η Αυγούστου, Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας. Πληροφορίες/εγγραφές/διαμονή info@louvana.com.cy/99735225. Περισσότερες πληροφορίες www.facebook.com/FengarosMusicVillage, www.louvana.com.cy.

Μια γεύση από το Μουσικό Χωριό στο Πήλιο της Ελλάδας:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ