Τα αρχαιοελληνικά σανδάλια που κάνουν θραύση παγκοσμίως

Article featured image
Article featured image

H Xριστίνα και ο Νικόλας επιμένουν ελληνικά και φοράνε στα πόδια της Ριάνα «Αncient Greek Sandals».

 

H Xριστίνα Μαρτίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, ξεκίνησε να σπουδάζει μάρκετινγκ, έκανε στροφή στο σχέδιο μόδας και κατάφερε από το Λονδίνο να βρεθεί στο δημιουργικό του Louis Vuitton. Μερικά χρόνια αργότερα θα γίνει η μεταγραφή της και θα βρεθεί ως inhouse designer στην ομάδα του οίκου Balenciaga σχεδιάζοντας τις σειρές υποδημάτων του οίκου για δύο χρόνια. Μετά από περίπου δέκα χρόνια καριέρας και ζωής στο εξωτερικό η Χριστίνα αποφασίζει να γυρίσει στην Ελλάδα για να κάνει οικογένεια και να ζήσει στην Κέρκυρα.

Ο Νικόλας Μίνογλου γεννήθηκε στο Λονδίνο, μεγάλωσε στην Ελλάδα και συνέχισε με σπουδές στο εξωτερικό. Επιστρέφει στην Αθήνα το 2006 και αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση υποδηματοποιίας ενώ 4 χρόνια μετά ιδρύει το online κατάστημα υποδημάτων myshoe.gr.

Οι δύο αυτοί νέοι γνωρίζονται τυχαία, συμπαθούν ο ένας τον άλλο αμέσως, έχουν σκεφτεί περίπου το ίδιο πράγμα, μοιράζονται την ιδέα τους και κάπως έτσι γεννιέται το brand «Ancient Greek Sandals».



Οι δύο δημιουργοί των σανδαλιών από φωτογράφηση της LIFO (Πάρις Ταβιτιάν) στο λόφο του Αρείου Πάγου

H Xριστίνα σχεδιάζει τα σανδάλια από την Κέρκυρα και ο Νικόλας προετοιμάζει την εμπορική εξόρμηση η οποία τελικά θα γίνει στο Λονδίνο το 2012. Η επιτυχία είναι ακαριαία! Η πρώτη παραγγελία ξεπερνά κάθε προσδοκία και σήμερα το αρχαιοπρεπή made in Greece σανδάλια γίνονται ανάρπαστα σε περίπου 300 σημεία πώλησης και 50 χώρες.



Η Ριάνα με Αncient Greek Sandals



H Jessica Alba με Αncient Greek Sandals



H Anne Hathaway με Αncient Greek Sandals

Σήμερα τα σανδάλια τους βρίσκονται στις βιτρίνες των πιο διάσημων μπουτίκ του κόσμου, στην γκαρνταρόμπα της Ριάνα και στα πιο εκλεκτικά online shops. «Αυτό που θέλαμε ήταν να εξελίξουμε το κλασικό αρχαιοελληνικού ύφους σανδάλι που συναντάς σχεδόν σε όλα τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι και να το κάνουμε πολύ πιο κομψό, σύγχρονο και ποιοτικό. Ακόμη και εμείς δεν περιμέναμε μια τόσο επιτυχημένη πρεμιέρα για τα Ancient Greek Sandals. Aυτή τη στιγμή η καλύτερη μας αγορά είναι οι Η.Π.Α. Δύσκολη αγορά θα λέγαμε πως είναι η Ασία και κυρίως η Κίνα που ως μεγάλη οικονομική δύναμη, δείχνει προτίμηση κυρίως σε πολύ γνωστές και πολύ ακριβές φίρμες, και το κοινό δεν θα αγοράσει ένα brand σαν το δικό μας που είναι λίγο πιο μικρό και ψαγμένο. Η ανατροπή έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ενώ περιμέναμε να αντιμετωπίσουμε μια παρόμοια κατάσταση, εν τέλει, όμως πήγε πολύ καλά!».

www.facebook.com/ancientgreeksandals

www.ancient-greek-sandals.com


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ