Δείξε μου το Twitter σου να σου πω ποιος είσαι

Article featured image
Article featured image

Στο έτος 2014 μετά Χριστόν ένας είναι ο τρόπος να προσμετρηθεί το ανάστημα ενός ηγέτη: το εκτόπισμά του στα σόσιαλ μίντια.

Σύμφωνα με την έρευνα «Twiplomacy» που διενέργησε η αμερικάνικη εταιρεία δημοσίων σχέσεων Burson-Masteller, πανηγυρικός νικητής στο Twitter αναδεικνύεται ο Μπαράκ Ομπάμα με 43.700.000 followers, ενώ ακολουθούν ο Πάπας Φραγκίσκος με 14.000.000 followers και αναρτήσεις σε 9 διαφορετικές γλώσσες, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο με 5.000.000 followers και ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντα Μόντι με 4.900.000 followers.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η εταιρεία ανέλυσε 634 κυβερνητικούς λογαριασμούς σε 161 χώρες και αποκάλυψε ότι πάνω από το 83% των κυβερνήσεων μελών του ΟΗΕ έχουν ενεργή παρουσία στο Twitter.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Burson-Masteller, Ντόναλντ Μπάερ, το 2014 παρατηρήθηκε μία αύξηση 28% στους κυβερνητικούς λογαριασμούς στο Twitter.

Ωστόσο φαίνεται πώς «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» και εν προκειμένω οι followers δεν κάνουν τον πρόεδρο σταρ, αφού παρόλο που ο Ομπάμα είναι πρώτος σε followers, τα τιτιβίσματά του αναπαράγονται (retweet) μόλις 1.442 φορές κατά μέσο όρο, τρώγοντας σκόνη από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο που μετράει 2.000 retweets και τον αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή των retweets Πάπα Φραγκίσκο που μετράει πάνω από 10.000.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι πολλοί πολιτικοί ανοίγουν λογαριασμούς στο Twitter κατά την προεκλογική περίοδο για να τους κλείσουν αμέσως μετά, όπως έκανε η πρόεδρος της Χιλής Μξισέλ Μπασαλέτ αλλά και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ