Το 9ο Cyprus Rialto World Music Festival αρχίζει με Monsieur Doumani

Article featured image
Article featured image

Το «χορό» του Ethnic Festival που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Ηρώων της Λεμεσού από τις 8 μέχρι τις 30 Ιουλίου, θα ανοίξει ένα δικό μας πετυχημένο γκρουπ, οι Monsieur Doumani.

Πρόκειται για τους Monsieur Doumani (Τρ 8 Ιουλ, 20.30, είσοδος ελεύθερη), οι οποίοι, παρόλο που έχουν ιδρυθεί μόλις το 2011, διαγράφουν ήδη μια επιτυχημένη πορεία στην Κύπρο και το εξωτερικό με τη φρέσκια και δυναμική παρουσία τους. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από το κυπριακό φολκλόρ, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα δικό τους ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα. Ταυτόχρονα, συνθέτουν τραγούδια στην κυπριακή διάλεκτο εμπνευσμένα από τη σύγχρονη ζωή της Κύπρου.

Το σχήμα, που αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου (τζουράς), Άγγελο Ιωνά (κιθάρα) και Δημήτρη Γιασεμίδη (πνευστά) έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο ο οποίος τιτλοφορείται «Grippy Grappa», κερδίζοντας εξαιρετικές κριτικές διεθνώς, όπως π.χ. από την αγγλική εφημερίδα The Guardian, το γαλλικό περιοδικό Les InRocks, το βρετανικό μουσικό περιοδικό fRoots, ενώ έχει μεταδοθεί από σημαντικούς ραδιοσταθμούς ανά το παγκόσμιο όπως BBC, Radio France, Sveriges Radio, PBS Melbourne κ.ά.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως για παράδειγμα την πρόσφατη ανάδειξή του ως ένα από τα 4 καλύτερα πρωτοεμφανιζόμενα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού «Songlines». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2012 οι Monsieur Doumani εκπροσώπησαν την Κύπρο στο διεθνές φεστιβάλ «Ferrara Buskers» στην Ιταλία, όπου και διακρίθηκαν, αφού ψηφίστηκαν τρίτο αγαπητό σχήμα του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Θέατρο Ριάλτο, σε συνεργασία με τα Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, Κανάλι 6, Κοινότητα Πλατρών, Event Pro. Στηρίζουν: Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, ΚΟΤ, Δήμος Λεμεσού, ΤΕΠΑΚ.

Μάθε περισσότερα για τους Monsieur Doumani στη σελίδα τους.

Πληροφορίες: 77777745/www.cyprusrialtoworldmusic.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ