Νεοναζί και χίπστερ

Article featured image
Article featured image

Όσο αλλόκοτο κι αν ακούγεται, συμβαίνει. Στη Γερμανία του 2014 (και ίσως όχι μόνο) το μεγαλείο του αποπροσανατολισμού ανάμεσα σε σημαντική μερίδα νέων ανθρώπων συμπυκνώνεται σε μία λέξη: «nipsters».

Σύμφωνα με πρόσφατα ρεπορτάζ σε διάφορα ευρωπαϊκά μίντια, οι nipsters είναι ο παράδοξος συνδυασμός των νεοναζί με ... τους χίπστερς.

Οι γενειάδες και τα στενά παντελόνια συνδυάζονται με ναζιστικά φουλάρια. «Το ακροδεξιό μόρφωμα έχει κερδίσει πολύ μεγάλη υποστήριξη ανάμεσα στους νέους της Γερμανίας και ήταν επόμενο να λάβει μεγάλη έκταση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά στο Youtube και στο Instagram δεν κατέχουν το hashtag nipster κι έτσι πρέπει να μοιράζονται το όνομά τους με Ασιάτες hipsters ή οπαδούς των ανδρικών μαστών, με τα οποία δεν ταυτίζονται και πολύ», γράφει ειρωνικά το κανάλι RT.

Ο Patrick Schroeder, ένας nipster που ελπίζει να δώσει ένα πιο φιλικό πρόσωπο στο ναζισμό, μιλάει στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone. «Εάν ο ορισμός της nipster είναι κάποιος που μπορεί να ζήσει στο mainstream, τότε το βλέπω ως το μέλλον του κινήματος».

Στη βορειοανατολική Βαυαρία, o Patrick διεξάγει σεμινάρια όπου νεοναζί δείχνουν πώς μπορούν να ντύνονται λιγότερο απειλητικά. «Mέλη από άλλες υποκουλτούρες, συμπεριλαμβανομένης της hip-hop, θα πρέπει να είναι σε θέση να ενταχθούν στο ναζί κίνημα» σημειώνει. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ