O ελέφαντας που δάκρυσε

Article featured image
Article featured image

Κυριολεκτικά δάκρυα ανακούφισης κύλησαν από τα μάτια του Raju, ενός ελέφαντα που μετά από 50 ολόκληρα χρόνια φυλάκισης απελευθερώθηκε μετά από ενέργειες φιλοζωικής οργάνωσης.

Ο Raju έζησε την αιχμαλωσία και την κακοποίηση στην Ινδία, από τους ιδιοκτήτη του που τον είχε αλυσοδεμένο με τα πόδια του να αιμορραγούν από τα δεσμά. Ζούσε με ό,τι του πετούσαν οι  περιστατικοί τουρίστες.  

Η φιλανθρωπική ομάδα Wildlife SOS παρενέβη και απελευθέρωσε το ζώο λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουλίου, προκειμένου το ζώο να προστατευτεί στη μεταφορά του από την αποπνικτική ζέστη και τον ήλιο.

Εξαιρετικά ευφυή ζώα

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιδρυτής της Wildlife SOS Kartick Satyanarayan, δήλωσε: «Οι αλυσίδες γύρω από τα πόδια του είχαν αιχμές που του έκοβαν στη σάρκα - και κάθε φορά που προσπαθούσε να κινηθεί γέμιζε πληγές. Ο πόνος και η βαρβαρότητα ήταν ότι γνώρισε».

Ο ίδιος είπε ότι ο Raju κατάλαβε ότι τον απαλλάσσουν από τα δεσμά του και δάκρυσε. «Η ομάδα έμεινε έκπληκτη όταν είδε δάκρυα να κυλούν στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της διάσωσης. Ήταν τόσο απίστευτα συναισθηματικό αυτό για όλους μας. Γνωρίζαμε μέσα μας πως  κατάλαβε ότι είχε απελευθερωθεί».      

«Οι ελέφαντες δεν είναι μόνο μαγευτικοί, αλλά είναι εξαιρετικά ευφυή ζώα, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι έχουν συναισθήματα όπως η θλίψη, οπότε μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι βασανιστήριο υπήρξε για αυτόν, μισός αιώνας κάτω από αυτά τα δεσμά», είπε επίσης ο κ. Satyanarayan.  


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ