Ο Gary Hunt κάνει βουτιά στη «Σπηλιά του Ερπετού»

Article featured image
Article featured image

Μπορεί φέτος η Αγγλία να μην είχε ένα ένδοξο καλοκαίρι, τουλάχιστον όμως έχει έναν αθλητή-ήρωα, τον Gary Hunt, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει στον τρίτο αγώνα του Red Bull Cliff Diving World Series με μία ακόμα εκπληκτική νίκη στην Ιρλανδία. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Βρετανό!

 

O Βρετανός που έχει ήδη 3 τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέτυχε έναν ακόμα προσωπικό στόχο, νικώντας 13 δύτες από 10 χώρες, για να βρεθεί πρώτος μετά την άψογη βουτιά του από τα 28 μέτρα στην εντυπωσιακή Σπηλιά του Ερπετού.

Περισσότεροι από 3.000 ενθουσιασμένοι θεατές χειροκρότησαν όμως και τον Αμερικανό Steven LoBue και τον Μεξικάνο Jonathan Paredes, οι οποίοι συμπλήρωσαν το βάθρο των νικητών.

 

Το εντυπωσιακό «Inis Mór» ή «Σπηλιά του Ερπετού», σχηματίζει μια φυσική «πισίνα». Εκεί ο Gary Hunt κατάφερε να πάρει το βραβείο για το υψηλότερο σκορ της ημέρας και την ενιαία κατάδυσή του (158,10 βαθμοί), αλλά και να στεφθεί νικητής του τρίτου αγώνα της σαιζόν με συνολικά 488,40 βαθμούς. Μαζί με τον 30χρονο Hunt, στο βάθρο βρέθηκε και ο συναθλητής του Steven LoBue (475,40 βαθμοί), στη δεύτερη θέση. Ο πρωτάρης του 2013, ο 24χρονος Jonathan Paredes (475,20 βαθμοί) πήρε την τρίτη θέση στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι έλαβε την χαμηλότερη βαθμολογία στο βαθμό δυσκολίας.

Το σημερινό βάθρο, επίσης, αντικατοπτρίζει τη συνολική κατάταξη μετά από τρεις στάσεις σε σύνολο των επτά αγώνων, με τον Gary Hunt να προηγείται, κατά 150 βαθμούς, του Αμερικανού ανταγωνιστή του LoBue (380 βαθμοί) και του ανερχόμενου Μεξικανού Paredes (360 βαθμοί). Ο νυν πρωταθλητής του World Series, Artem Silchenko, από τη Ρωσία, φροντίζει αυτό το διάστημα έναν τραυματισμό του στον ώμο και βρίσκεται στην πέμπτη θέση (270 βαθμοί).

Από το νησί Inis Mor της Ιρλανδίας, η ελίτ του cliff diving κατευθύνεται βόρεια προς το αρχιπέλαγος Kragerø στη Νορβηγία, για την επόμενη στάση, στις 12 Ιουλίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ