Aokified! [20 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Steve Aoki]

Article featured image
Article featured image

Ξέρεις πως είναι ένας από τους καλύτερους DJs της εποχής μας. Ξέρεις επίσης πως δίνει κάθε φορά τον καλύτερο του εαυτό στα decks, χαρίζοντας σε όλους ένα ανεπανάληπτο show που θα θυμούνται για καιρό! Υπάρχουν και πράγματα όμως τα οποία δεν ξέρεις, στοιχεία που θα σε κάνουν να καταλάβεις ακόμη καλύτερα τι τεράστια persona είναι ο Steve Aoki!

Από τον Γιάννη Πέτεβη.

 

1. Ο Steve υπήρξε παλαιότερα μέλος ενός συγκροτήματος punk. Μεγάλωσε ακούγοντας αυτό το είδος μουσικής και ήταν vocalist στο συγκρότημα «This machine kills» από το 1997 μέχρι και το 2000, κυκλοφορώντας μάλιστα και κάποια projects σε labels όπως η Ebullition Records.

2. Aν πας σε ένα από τα σόου του τώρα, το πιθανότερα να κάνεις μπάνιο με σαμπάνια! Κι όμως, μέχρι το κολλέγιο, ο Aoki ισχυρίζεται πως δεν ήταν και μεγάλος fan του αλκοόλ. Ας τον πιστέψουμε!

3. Στο λύκειο του Newport Harbor, Αoki ήταν ο star player της ομάδας badminton του σχολείου!

4. Mέχρι τα 15 του χρόνια, ο Steve ήταν χορτοφάγος!

5. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου σπούδασε κοινωνιολογία και φεμινιστικές σπουδές!

6. Yπήρξε μαθητής του DJ AM, ο οποίος, σύμφωνα με τον Steve, του έμαθε όλα όσα ξέρει. Τον γνώρισε το 2004, σ’ ένα club όπου έπαιζε ο Steve hip hop και rock, έχωντας στην κατοχή του μόνο ένα turntable!

7. Αν και δεν ξέρει καλό μπάσκετ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, o superstar DJ της EDM συμπεριλαμβάνεται στα videogames 2K8 και 2Κ9 ΝΒΑ, όπου μπορείς να τον επιλέξεις σαν παίκτη-μυστήριο!

8. Αν είσαι fan της σειράς «Arrow», θα ξέρεις πως ο Steve έπαιξε τον εαυτό του σε ένα επεισόδιο της σειράς, όταν το club «Verdant» του πρωταγωνιστή Oliver Queen έκανε το opening του!

9. O Αμερικανός DJ ξέρει καλό σκάκι και παλαιότερα ήταν στην θέση #250 της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος.

10. Είναι επίσης πολύ καλός παίκτης του πόκερ.

11. Η έμπνευση για την ονομασία του label του «Dim Mak» προήλθε από το ίνδαλμα του, τον Bruce Lee.

12. H ετεροθαλής αδελφή του, Devon Aoki, είναι μοντέλο και ηθοποιός. Μάλιστα έπαιξε στο «2 Fast 2 Furious», υποδυόμενη την Suki.

13. Ο θρύλος της κολύμβησης Michael Phelps θέλησε να μάθει DJing, και βρέθηκε πίσω από τα decks  του LIV στο Miami υπό την καθοδήγηση του Aoki. Ως αντάλλαγμα, ο Steve, έκανε κάποια μαθήματα κολύμβησης!

14. H ιδέα του «cake me» και του τουρτοπόλεμου κατά τη διάρκεια του σόου του ήρθε στον Steve, ενώ παρακολουθούσε το βίντεο «Turn up th evolume» by Autoerotique.

15. O πατέρας του ήταν πρωταθλητής πάλης αλλά και ιδιοκτήτης της δημοφιλούς αλυσίδας εστιατορίων «Benihana». Ο Aoki δηλώνει πως σε αυτόν οφείλει όλες τις γνώσεις του σε θέματα marketing.

16. Δημιούργησε το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, το «Steve Aoki Charitable fund». Φέτος, ήδη ανακοινώθηκε πως μαζεύτηκαν €65000, τα οποία θα δοθούν για έρευνα σε 4 ιδρύματα που επιλεχθήκαν από τους fans του Aoki: Brain Preservation Foundation, University of Rochester Medical Center’s Memory Care Program, American Brain Foundation και Infusion.

17. Έχει το δικό του label ρούχων, την Dim Mak clothing ενώ ο ίδιος έχει μια τεράστια συλλογή από καπέλα.

18. Είναι, επίσης, ιδιοκτήτης 2 εστιατορίων, σε Νέα Υόρκη και Los Angeles.

19. Το 2009 κυκλοφόρησε το δικό του περιοδικό, το «Aoki».

20. Ο ίδιος δηλώνει πως το μεγαλύτερο του επίτευγμα, μέχρι σήμερα, είναι η υποψηφιότητα του για βραβείο Grammy.

Η Smirnoff και ο Super FM παρουσιάζουν τον Steve Aoki στο Silly Festival bar!

Ημερομηνία Πέμπτη 17 Ιουλίου

Ώρα 17.00 (αμνοίγουν οι πόρτες)

Εισιτήρια €20 (πρώτο κύμα εισιτηρίων), €25 (προπώληση), €30 (στην είσοδο). Εισιτήρια προπωλούνται στο www.tickethour.com.cy και σε όλα τα παραρτήματα της ACS.

Πληροφορίες 77777040

Κρατήσεις 96322098

Υποστηρικτής LTV

Παραγωγή Moonlight show productions


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ