Η Λυσιστράτη από την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Δράματος

Article featured image
Article featured image

Η Highway Productions και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΛΥΚΟΦΩΣ, του παραγωγού Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, παρουσιάζουν την αριστοφανική κωμωδία Λυσιστράτη, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Η Μαρία Καβογιάννη αναμετριέται για πρώτη φορά με τον εμβληματικό ρόλο της Λυσιστράτης και συμπρωταγωνιστεί με τον Αντώνη Λουδάρο στον ρόλο του Πρόβουλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στο ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στο ρόλο του Κινησία και τη Νάντια Κοντογεώργη στο ρόλο της Μυρρίνης.

Οι γυναίκες της Ελλάδας επαναστατούν με στόχο να αναγκάσουν τους άνδρες να κλείσουν ειρήνη και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αρχαία Ελλάδα στη σύγχρονη Κύπρο οι γυναίκες καλούνται να επαναστατήσουν επιλέγοντας το ποιοτικό θέατρο του Αριστοφάνη, το οποίο θα διαδραματίζεται ενώ οι ποδοσφαιρόφιλοι θα παρακολουθούν τον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βεβαίως οι διοργανωτές δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι και άνδρες και γυναίκες που αγαπούν το καλό θέατρο θα θυσιάσουν τις λίγες ώρες ποδοσφαιρικής αναμέτρησης για ένα θέαμα που μένει ζωντανό στη μνήμη για πολύ καιρό, κάποιες φορές και για μια ολόκληρη ζωή. Γιατί το θέατρο έχει την ιδιότητα να μένει ζωντανό στις καρδιές των ανθρώπων.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 13 Ιουλίου και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στη Λεμεσό, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Ώρα: 21.00. Εισιτήρια: €10 & €5 (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι). Προπώληση εισιτηρίων από τη Sold Out Tickets (www.soldoutticketbox.com) και στα περίπτερα SOEASY παγκύπρια. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 70002414 & www.greekdramafest.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ