Μετά την 7άρα, η 3άρα

Article featured image
Article featured image

Μετά την 7άρα από την Γερμανία, η Βραζιλία εισέπραξε και μια 3άρα από την Ολλανδία και τερμάτισε στην 4η θέση, απογοητεύοντας πλήρως τους οπαδούς της.

 

Ο Λουίς Φαν Χάαλ αναρωτιόταν ποιο το νόημα του να υπάρχει ο μικρός τελικός σε ένα Μουντιάλ. Αν δεν τον ήθελε αυτός, τι έπρεπε να πει ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι; Μετά τον ανεπανάληπτο διασυρμό από την Γερμανία, η Βραζιλία έπρεπε να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να μπει στο γήπεδο και να αποχαιρετήσει την διοργάνωση με μια νίκη.

Τελικά, αντί για την 3η θέση η Σελεσάο πήρε άλλα τρία γκολ και έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο το παγκόσμιο κύπελλο που περίμενε πώς και πώς για να... διορθώσει το λάθος του 1950. Μάλλον χειρότερα τα έκαναν τα πράγματα τελικά...

Το ματς στράβωσε από την αρχή για την Βραζιλία αφού στο 2' καταλογίστηκε πέναλτι για το κράτημα του Τιάγκο Σίλβα στον Ρόμπεν. Η αλήθεια είναι ότι η παράβαση έγινε εκτός περιοχής αλλά ο ρέφερι το... ισοφάρισε χαρίζοντας την κόκκινη (έβγαλε κίτρινη) στον αρχηγό της Σελεσάο, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ από την εκτέλεση του Φαν Πέρσι (0-1). Με την ψυχολογία στα τάρταρα και χωρίς κάποιο ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι δεν μπορούσε να κάνει κάτι σωστό, με τους Ολλανδούς να ελέγχουν την κατάσταση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο εύκολα για τους Οράνιε στο 16', όταν το αστείο διώξιμο του Νταβίντ Λουίζ έδωσε στον Μπλιντ το 0-2, με τον φόβο ενός νέου διασυρμού να κυριεύει όλους τους Βραζιλιάνους σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρες.

Ευτυχώς για αυτούς, η Ολλανδία δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να... σκυλιάσει και έτσι το υπόλοιπο του πρώτου μέρους πέρασε μάλλον χαλαρά, με την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ να διατηρεί εύκολα το 0-2.

Ο Σκολάρι έβγαλε στο ημίχρονο τον Λουίς Γκουστάβο για να βάλει τον Φερναντίνιο, έκανε γρήγορα και την δεύτερη αλλαγή με τον Ερνάνες αντί του Παουλίνιο και από εκεί και πέρα περίμενε να δει κάτι καλύτερο. Η χαλαρή Ολλανδία έδωσε τη δυνατότητα στην Βραζιλία να βγει μπροστά και να δώσει την αίσθηση ότι πιέζει αλλά η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες της Σελεσάο βασικά προσπαθούσαν να κερδίσουν κάποιο πέναλτι...

Όσο κι αν το πάλεψαν δεν τα κατάφεραν, δεν έγιναν ουσιαστικά απειλητικοί σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και στο 90' ήρθε και το 0-3 από τον Βίνιαλντουμ, για να ολοκληρωθεί η μιζέρια των γηπεδούχων, την ώρα που οι Οράνιε πανηγύριζαν για την 3η θέση.

* Η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά που χρησιμοποίησε και τους 23 παίκτες που ήταν στην αποστολή, μετά την είσοδο του τρίτου τερματοφύλακα στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Πηγή: Gazzetta

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ