Ορέστεια: Χοηφόροι, Ευμενίδες του Αισχύλου

Article featured image
Article featured image

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος (INDA), με έδρα τις Συρακούσες της Σικελίας, ένας θεσμός που υπηρετεί την αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία εδώ και εκατό χρόνια, παρουσιάζει τις δύο τραγωδίες, «Χοηφόροι» και «Ευμενίδες», της αισχύλειας τριλογίας «Ορέστεια» στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, την Παρασκευή 18 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, στη Λευκωσία και το Σάββατο 19 Ιουλίου στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Η παράσταση, σε μια μοναδική σύλληψη, θέλει να χαράξει μια καινοτόμο πορεία: είναι μια πρόκληση στις σύγχρονες Ερινύες. Ο Ορέστης φτάνει σε ένα σεληνιακό τοπίο, στην άκρη του κόσμου, όπου η πραγματικότητα, το όνειρο, ο κόσμος των νεκρών και ο κόσμος των ζωντανών αίφνης ενώνονται. Ο ήρωας επιστρέφει στην πατρίδα του, έπειτα από μια αναγκαστική εξορία. Είναι μια δύσκολη, σκληρή επιστροφή. Φέρνει μαζί του τη νοσταλγία, τη βία και την επιθυμία για εκδίκηση. Η συνάντηση μεταξύ Ηλέκτρας και Ορέστη μπροστά στον τάφο του πατέρα τους θα δώσει την ώθηση σε μια ξέφρενη πορεία ανεξέλεγκτης βίας, μνησικακίας, εκδίκησης, διονυσιακής μέθεξης, παραληρήματος και πένθους.

*Οι παραστάσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο και της Ιταλικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρουσιάζονται στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Πώληση εισιτηρίων από τη Sold Out Tickets: Περίπτερα SOEASY Παγκύπρια, Ηλεκτρονική προπώληση στην ιστοσελίδα: www.soldoutticketbox.com. Τιμή εισιτηρίων: 10€ │ 5€ (φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχοι), Έναρξη παραστάσεων στις 21.00. Πληροφορίες: 70002414/www.greekdramafest.com.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ