Trio Constantinople: Από Περσία και Ελλάδα, με setra, tombak & ούτι

Article featured image
Article featured image

Το Trio Constantinople, που αποτελείται από τα αδέλφια Kiya και Ziya Tabassian και τον Θεσσαλονικιό Κυριάκο Καλαϊτζίδη, επισκέπτονται την Κύπρο, για δύο εμφανίσεις, η πρώτη στο πλαίσιο του Cyprus Rialto World Music Festival (Έθνικ Φέστιβαλ), που διοργανώνεται από το θέατρο Ριάλτο και η δεύτερη στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πάφος17.

Τα αδέλφια Kiya (setar, φωνή) και Ziya Tabassian (tombak, κρουστά), περσικής καταγωγής, ασχολούνται με την έρευνα και την ερμηνεία των μουσικών παραδόσεων της Ανατολής.

Φωτίζοντας λοιπόν Ανατολή και Δύση, το σχήμα (http://www.constantinople.ca) ιδρύθηκε το 1998 στο Μόντρεαλ ως ένα φόρουμ για δημιουργία και διασταύρωση παραδόσεων. Κατά την τελευταία δεκαετία, η ομάδα έχει αναπτύξει πάνω από 35 νέα έργα σε περίπου 120 πόλεις σε 22 χώρες.

Οι δεξιοτέχνες μουσικοί στο setar και tobak συνεργάζονται με σπουδαίους οργανοπαίχτες από όλο τον κόσμο, όπως τον βιρτουόζο στο ούτι και συνθέτη Κυριάκο Καλαϊτζίδη από τη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 17 Ιουλίου, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30, είσοδος ελεύθερη. Πληρ. 77777745 & Δευτέρα 21 Ιουλίου, Γεροσκήπου, Πάφος.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ