Στην αγορά το Facebook

Article featured image
Article featured image

Θα γίνει το news feed μας το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα του μέλλοντος;

Από την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοφιλές Facebook έχει λανσάρει σε δοκιμαστικό επίπεδο ένα καινούριο κουμπί που ίσως και να αλλάξει τον ρου της καταναλωτικής μας εξέλιξης και ιστορίας: το κουμπί «BUΥ», το οποίο προς το παρόν εμφανίζεται στα news feed μόνο των Αμερικανών χρηστών, επιτρέπει τα online ψώνια προϊόντων απευθείας από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στο timeline.

Σε αυτό σε εξέλιξη πείραμα, στο οποίο προς το παρόν συμμετέχουν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν ο χρήστης πατήσει το κουμπί «buy», το Facebook αντί να τον στέλνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του εμπόρου, αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει την αγοραπωλησία μέσα από το δίκτυό του.  

Όπως αναφέρει το Cnet, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κοινωνικό δίκτυο αποπειράται να συγκεντρώσει πληροφορίες όπως τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας.

Τo 2012 είχε προσπαθήσει ξανά να χρησιμοποιήσει τους servers του για αγοραπωλησίες, μια απόπειρα που τότε είχε αποτύχει παταγωδώς, ενώ αυτή τη φορά η προσπάθειά του συνδέεται περισσότερο με τις διαφημίσεις παρά με κάποια άλλη υπηρεσία.   

Αντίστοιχες παροχές έχει δοκιμάσει ήδη το Twitter, μέσω του κουμπιού «Buy» που εμφανίστηκε τον Ιούνιο σε επιλεγμένα εμπορικού χαρακτήρα Tweets, ενώ η Amazon, επιτρέπει την προσθήκη προϊόντων στο ηλεκτρονικό της καλάθι με ένα Tweet. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ