Άδειασε το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ

Article featured image
Article featured image

Αλλαγή σχεδίου για το επιβατικό κοινό ανά τον κόσμο που είχε προγραμματισμένο σήμερα να ταξιδέψει από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για εκτοξεύσεις ρουκετών στην περιοχή.

Αρχή από Αμερική

Η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε ότι διακόπτει μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγιά της από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ήταν η αμερικανική Delta επικαλούμενη λόγους ασφάλειας.

Ακολούθησαν άλλες δύο αμερικανικές εταιρείες, η United Airlines και η US Airways και πολλοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς, η γερμανική εταιρεία Lufthansa και οι θυγατρικές της σε Αυστρία και Ελβετία, η ολλανδική KLM, η γαλλική Air France και η βελγική Brussels Airlines.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) τελικά απαγόρευσε όλες τις πτήσεις των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς το Ισραήλ για τις επόμενες 24 ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Οι Κυπριακές Αερογραμμές

Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν επίσης από χθες το βραδυ ανακοινώσει ότι οι προγραμματισμένες για την 23η Ιουλίου πτήσεις τους προς και από το Τελ Αβίβ ακυρώνονται λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ακυρώθηκαν οι πτήσεις CY1428 με αναχώρηση από Λάρνακα στις 4.55 το πρωί και CY1429  με αναχώρηση από Τελ Αβίβ στις 7.05 το πρωί.



Πως απάντησε το Ισραήλ

Ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος» για ακύρωση των πτήσεων.

Σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, ένα σπίτι υπέστη ζημιές από ρουκέτα στην περιοχή Κίριατ ανο Γεχούντ που απέχει μερικά χιλιόμετρα βορείως του αεροδρομίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ